Bábovka bez múky

luliatko - fotkaluliatko, 2. decembra 2011
Bábovka bez múky
Foto: luliatko

Recept mi dala švagriná a stále som jej neverila...to akože naozaj ani štipka múky?počas pečenia som stále nazerala do trúby, či rastie alebo nie...no Zobraziť celý popisRecept mi dala švagriná a stále som jej neverila...to akože naozaj ani štipka múky?počas pečenia som stále nazerala do trúby, či rastie alebo nie...no a vyrástla:) hľadala som tu podobný recept, ale nenašla som tak sa hádam nebudem opakovať..

5 minút
príprava
50 - 60 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
4 ks celé
160 g
1/2 balenia (PDP)
2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme zlaté klasy a polovicu balenia prášku do pečiva, opäť šľaháme, no a nakoniec postupne pridávame olej. Môžme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešame. Vymastíme si formu, ja som pomúčila, ale normálne dávam na miesto múky strúhanku. Cesto vylejeme do formy, ak chceme môžme si do trošky cesta pridať kakao. Pečieme na 160 °C, 50 - 60 minút.

    Bábovka bez múky - obrázok 1
  2. 2

    ps: zlatý klas by sa dal nahradiť rôznymi druhmi pudingov a možno by bola táto bábovka ešte lepšia..musím vyskúšať... tento recept je vhodný do o niečo menšej formy ako mám ja...nabudúce urobím asi z 1 a 1/2 dávky. Priemer mojej formy je 26 cm.

Diskusia k receptu

dorisa
TO JE,AKO KED PEČIEŠ Z PUDINGOVÝCH PRÁSKOV, TÁ TVOJA BÁBOVKA VYZERÁ SKVELO, KRÁSNE, MŇAM.
1x micca
mojack
Robievala som aj z jahodoveho pudingu- ale detom veľmi nechutili. Tak som prešla na upečené cesto ako rezy, kde je plnka alebo puding.
smajliqa
ty kokso, tak to sa z toho aj menej pribera, ako z muky, :)
sovka62
Robila som ju hádam pred tridsiatimi rokmi, ale len raz. Možno som spravila nejakú chybu, ale na môj vkus bolo cesto príliš hutné, ťažké. Recept mám odložený, ale viac som je nerobila.
gianni
vyskúšame,mám recept kde idú 3 rôzne pudingy ale neskúšala som
havinecko
Mozem dostat informaciou kolko gramov obsahuje 1 balicek zlateho klasu?
luliatko
@havinecko presne ako napísala @cica2 - 40g
@sovka62 - mne sa práveže zdá jemnejšia ako normálna...mne sa celkom pozdáva..ale hlavne som bola zvedavá, či sa to vôbec bude dať jesť:)..ale je ozaj dobrá
zdenuschka
Len minulý týždeň som robila z pudingových práškov. Recept je ten istý, namiesto zlatých klasov 2 ks vanilkový a 2 ks čokoládový puding, kakao som v tom prípade už nedávala, cukru stačilo aj o niečo menej :)
2 dcl oleja som nahradila: 1 dcl oleja +1 dcl vajcový koňak... úžasne dobrá bola
1x monsem
hedviga8
Som veľmi rada, že som tento recept našla, je to presne ten recept, ktorý mala moja už nebohá svokra. Bábovka bola vždy fantastická a som rada, že som ten recept znovuobjavila, a že si túto bábovku budem môcť znovu urobiť a spomínať. ďakujem.
havino
piekla som ju raz pred 20 rokmi a viac sa k nej nevrátila, nepamätám si z akého dôvodu, nedalo mi odskúšala som ju dnes, som veľmi milo prekvapená,je jemnučká, nadýchaná, páperová, dala som karamelový puding, čokoládový a zlatý klas, rozdelila som cesto na tri časti , je mramorová, dala som aj zo 2 PL orechov mletých, citronovej kory viac, hrozienka v rume, oleja len deci, dakujem za recept, budem ju robievať odteraz , nie je s nou vobec vela roboty, všetko sa mieša v robote, len potom tri misky zamazať,ale výsledok je výborný







lenosko
@Luliatko ked budem piect, mam si zapnut horny a dolny ohrev alebo teplovzdusnu? Prave som robila podobnu babovku a nedopadlo to dobre (spadnuta a presladena). Ked ma prejde sklamanie, skusim tuto. Dufam ze sa aj mne podari taka ako na tejto fotke...
luliatko
@lenosko , ja som piekla v klasickej elektrickej rúre (horný aj dolný ohrev) - netreba teplovzdušnú....vždy takéto bábovky pečiem na strednej mriežke...ešte sa nestalo, že by sa nepodarilo...držím palce:)
jozka2
mne sa vidi 2 dcl oleja trochu vela,preto asi bola hutna ako pise sovka
beruskanadherna
robila som presne podla receptu z duplovanej davky akurat som dala viac kakaa a bola uzasna, trosku hutnejsia, ale pripomenula mi cokoladovy brownies a vsetkym velmi chutila, padla v ten vecer :-) dakujem za skvely receptik, rychly a chutny a urcite bude u nas velmi oblubeny
zuzinqa
Táto bábovka je vynikajúca... už som ju robila skôr ale zo smotanového pudingu čo nebolo také dobré... tento zlatý klas tomu dodáva to pravé "bábovkové"... presne ako od babičky.. a deťom aj rodine chutí, čiže je to super :)
tetuska
používam tri druhy pudingu, potom má krásnu farbu a aj chuť...
jozka2
je to vyborny recept pre celiatikov,vdaka5.
angie
Dnes som ju vyskúšala je vyborná:-) :-) a určite má tri krát menej kalórii ako tá s múkou. Ja som nemala doma dost oleja tak som tam šupla asi 100 až 120 g masla a bola super a piekla som ju len cca 40minut. Aj by som sem pridala foto keby sa to dalo :-)
andy54
keď chcem použiť 3 druhy pudingov, tak to mám zakaždým použiť 4 vajcia, alebo tie 4 vajcia sú dokopy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia