Foto: luliatko
Recept mi dala švagriná a stále som jej neverila...to akože naozaj ani štipka múky?počas pečenia som stále nazerala do trúby, či rastie alebo nie...no Zobraziť celý popisRecept mi dala švagriná a stále som jej neverila...to akože naozaj ani štipka múky?počas pečenia som stále nazerala do trúby, či rastie alebo nie...no a vyrástla:) hľadala som tu podobný recept, ale nenašla som tak sa hádam nebudem opakovať..
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme zlaté klasy a polovicu balenia prášku do pečiva, opäť šľaháme, no a nakoniec postupne pridávame olej. Môžme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešame. Vymastíme si formu, ja som pomúčila, ale normálne dávam na miesto múky strúhanku. Cesto vylejeme do formy, ak chceme môžme si do trošky cesta pridať kakao. Pečieme na 160 °C, 50 - 60 minút.
-
2
ps: zlatý klas by sa dal nahradiť rôznymi druhmi pudingov a možno by bola táto bábovka ešte lepšia..musím vyskúšať... tento recept je vhodný do o niečo menšej formy ako mám ja...nabudúce urobím asi z 1 a 1/2 dávky. Priemer mojej formy je 26 cm.
@sovka62 - mne sa práveže zdá jemnejšia ako normálna...mne sa celkom pozdáva..ale hlavne som bola zvedavá, či sa to vôbec bude dať jesť:)..ale je ozaj dobrá
2 dcl oleja som nahradila: 1 dcl oleja +1 dcl vajcový koňak... úžasne dobrá bola