Foto: vanesalinson
V škole budeme mať Vianočný jarmok. S babkou sme dlho špekulovali, čo vyrobíme, upečieme a nakoniec sme našli tento recept z jej neelektronickej kuchárskej Zobraziť celý popisV škole budeme mať Vianočný jarmok. S babkou sme dlho špekulovali, čo vyrobíme, upečieme a nakoniec sme našli tento recept z jej neelektronickej kuchárskej knižky, na medovníky, ktoré robí už dlhé roky. Ja sa priznám, že som ich nejedla lebo sa snažím stravovať zdravšie ale vraj sú výborné a ja sa s vami s radosťou podelím. :)
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Dáme ho na pár minút do chladničky, ale nemusíme, my sme ho dali asi na 15 minút.
- 2
Na pomúčenej doske vykrajujeme rôzne tvary a dávame na plech, potrieme vajíčkom, na vrch môžeme dať klasicky oriešok, alebo čo máte radi, všetko podľa svojej chuti.
- 3
Dáme piecť na 150-200 stupňov, každá trúba je iná takže nebudem rozpisovať presne. Pečieme veľmi krátko, treba si to sledovať ale približne 5 minút by sa mali piecť. Príjemné pečenie :) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu