Babkine medovníčky

vanesalinson - fotkavanesalinson, 14. decembra 2013

V škole budeme mať Vianočný jarmok. S babkou sme dlho špekulovali, čo vyrobíme, upečieme a nakoniec sme našli tento recept z jej neelektronickej kuchárskej Zobraziť celý popisV škole budeme mať Vianočný jarmok. S babkou sme dlho špekulovali, čo vyrobíme, upečieme a nakoniec sme našli tento recept z jej neelektronickej kuchárskej knižky, na medovníky, ktoré robí už dlhé roky. Ja sa priznám, že som ich nejedla lebo sa snažím stravovať zdravšie ale vraj sú výborné a ja sa s vami s radosťou podelím. :)

Suroviny

500 g
2 ks
125 g
125 g
190 g
1 ČL
1 zarovnaná ČL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Dáme ho na pár minút do chladničky, ale nemusíme, my sme ho dali asi na 15 minút.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vykrajujeme rôzne tvary a dávame na plech, potrieme vajíčkom, na vrch môžeme dať klasicky oriešok, alebo čo máte radi, všetko podľa svojej chuti.

  3. 3

    Dáme piecť na 150-200 stupňov, každá trúba je iná takže nebudem rozpisovať presne. Pečieme veľmi krátko, treba si to sledovať ale približne 5 minút by sa mali piecť. Príjemné pečenie :) :)

Diskusia k receptu

alexdidi
To naozaj v tvojom veku sa potrebuješ stravovať tak zdravo, že nemôžeš raz v roku v predvianočnom čase ochutnať babkine medovníky? Tiež mám vnukov a aj v tvojom veku a pečiem veru už tretiu dávku medovníkov...pritom počas roka odomňa namiesto sladkostí dostávajú skôr cherry paradajky...
marienka44
@Vanesalinson ,Pekné a iste chutné. Skoro ako môj recept na medovníky. Tento rok som pridala aj 2 PL mletých orechov do múky na vylepšenie chuti. Gratulujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia