Babičkine venčeky

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby.
  2. Cesto rozdelíme na 6 dielov. Z každého dielu cesta vyváľame 3 valčeky asi 20 cm dlhé a spletieme do vrkočov. Konce vrkočov spojíme do venca a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Venčeky potrieme vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 150 °C, v plynovej rúre stupeň 3).
  4. Náš tip: V 100 g mandlí nájdeme 250 mg vápnika, 4 mg železa, ale aj vitamíny skupiny B.