Avokádová nátierka

alena45 - fotkaalena45, 25. decembra 2011
Avokádová nátierka
Foto: alena45

nevymyslela som to sama, ale recept som trošku upravila.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
80 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo očistíme od šupky a kôstky, nahrubo pokrájame a dáme do mixéra. Pridáme syr gervais, použila som 80 g vaničku z Lidla, zmäknuté maslo, štipku soli a štipku bieleho korenia. Zmixujeme na hladkú hmotu. Naplníme zdobičku a striekame malé pusinky na slané krekry. Ozdobíme zrnkami granátového jablka.

  2. 2

    Pôvodne to mali byť stromčeky, ale nepodarili sa. Nabudúce dám nátierku na chvíľu vychladnúť, aby kopčeky lepšie držali tvar. Toto sú moje nepodarky.

    Avokádová nátierka - obrázok 2

Diskusia k receptu

dorisa
ty si mala oslavu? či čo, ked tak veľa pohostenia pripravuješ. Avokádovú pomazanku mám rada.Tvoja je pekne naservírovaná.
alena45
@dorisa , nemala som oslavu, bolo to akoby predjedlo po oblátkach na Štedrý večer. Hostila som mamu a sestru, tak som vymýšľala niečo nové neokukané.
janger
Ake nepodarky, ved je to pekne! A iste aj vyborne. Ako podklad si mala TUC-ky?
alena45
ano Tuc, chcela som pod stromčeky nejaké guľaté, ale nenašla som. Tuc boli dobré, sú slanšie a pomazánka veľmi jemná.
celeblith
mnam, avokado mame v chladnicke, asi bude na najblizsie ranajky :) poviem ako robime my: avokado rozpucit pridat olivovy olej, rozpuceny cesnak a sol, odvaznejsi mozu aj chili papricku ak to chcete trosku nadniest tak moze sa pridat aj majoneza :) najlepsie topinke s cesnakom
abdul
Robil som z dvoch kusov ,ale nech sa nik nenahnevá, pripadalo mi to ako zafarbený roztlačený varený zemiak. Ako destilovaná voda - bez chuti a zápachu. Vôňa a chuť avokáda sa = 0.
alena45
ja sa nehnevám, nám to chutilo. Veľmi jemná chuť na slanej krekre.
slavka2012
Avokado je naozaj chutovo neutralne. Musi byt tiez zrele, makke, no nie zhnite. Ja ho rada jedavam na ranajky, iba tak, vylupnute z kozky, posolene, pokvapkane citronovou stavou a trosku posypane cerstvo zomletym ciernym korenim. Konzistenciu, ked don zaborim lyzicku mi pripomina foie gras.
honestka
skuste si ho raz dobre zrele hodit do blendera s troskou ladu a mlieka a mate fantasticky kokteil.
používateľ nemá avatar
ado
ado
Nepoccchopil som či je to na slano alebo na sladko.:) :) :)
alena45
je to je jemne slané na slanom krekri, ale osoľ si koľko chceš.
tinca
ja dávam ešte trošku limetkovej alebo citrónovej šťavy,je to výborný pomazánka:)