Avokádová nátierka s cesnakom

pupava - fotkapupava, 28. marca 2013
Avokádová nátierka s cesnakom
Foto: pupava

Avokádovú nátierku sme predtým skúšali len so smotanou či syrokrémom, no po tomto pokuse sme zistili, že bez nich nám chutí omnoho viac. Alternatív Zobraziť celý popisAvokádovú nátierku sme predtým skúšali len so smotanou či syrokrémom, no po tomto pokuse sme zistili, že bez nich nám chutí omnoho viac. Alternatív na avokádovú nátierku je miliónosem a skvelo sa hodí napríklad k hriankam. Tak skúste, či práve toto nie je tá, ktorá si u vás v jedálničku vybuduje stabilné nátierkové miesto (:

Suroviny

2 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zistíme, či je avokádo zrelé a adekvátne mäkké. Rozkrojíme ho na polovicu, vyberieme kôstku a samotné avokádo vyberieme zo šupky. Ide to takmer samo. Avokádo dáme do misky a vidličkou ho roztlačíme.

  2. 2

    Pridáme cesnak. Ak práve nemáte "živý" cesnak, pokojne skúste i sušený, vtedy však musíte dávkovať cesnak od oka :)

  3. 3

    Podľa chuti pridáme korenie a soľ. Všetko spolu zamiešame, urobíme hrianky alebo natierame avokádovú nátierku priamo na chlieb. Dobrú chuť (:

Diskusia k receptu

mijaita
Pridavam jeste limetku a oleje trosku. Zdobné a výborné. Upeč k tomu pide !


siskam
Nó, ešte som avokádovú nátierku nejedla, uložila som si recept a čo najskôr vyskúšam.
tiginko
@Pupava odporúčam ti avokádo vždy trochu pokvapkať citrónovou alebo limetkovou šťavou, zachová si peknú farbu
bozulka
Avokádo milujem a často nátierky robím.Niekedy pridám aj lyžicu majolky špetku práš.cukru a ako ti radia vždy pokapať citronom.Takúto dávam na sendvič a ozdobím tenkými plátkami čerstvej uhorky.
slavka2012
Avokado mam najradsej, ked je dobre zrele, len tak, prekrojene, pokvapkane citronovou stavou, posolene a okorenene cerstvo podrvenym ciernym korenim. Zboznujem jeho konzistenciu, ktora mi pripomina konzistenciu vykrmenej husacej ci kacacej pecene, teda fois gras...
dobryhrncekvar
avokádo vychvaľujú, aké je zdravé, tak som aj ja skúsila....no nič moc podľa mojich chutí, tak som začala experimentovať: avokádo som podľa rady varecháčok očistila a pokvapkala citrónom, potom som pridala napučený cesnak 2 strúčky na 1 avokádo a pridala som nastrúhaný chren asi 2cm priemer 1,5cm....no a to už bolo iné kafé, perfektná nátierka na hrianku pre milovníkov pikantných chutí.
pupava
@dobryhrncekvar , ako vravíš, dá sa urobiť na veľa spôsobov, ja som skúšala predtým hlavne so syrokrémom, so smotanou... a nejako mi to nechutilo, možno to bolo aj nie práve zrelosťou avokáda. Avšak, táto alternatíva nám chutila :) Skúsila som už aj s citrónom a musím uznať, paráda... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia