Avokádovú nátierku sme predtým skúšali len so smotanou či syrokrémom, no po tomto pokuse sme zistili, že bez nich nám chutí omnoho viac. Alternatív na avokádovú nátierku je miliónosem a skvelo sa hodí napríklad k hriankam. Tak skúste, či práve toto nie je tá, ktorá si u vás v jedálničku vybuduje stabilné nátierkové miesto (:
Postup
-
1
Zistíme, či je avokádo zrelé a adekvátne mäkké. Rozkrojíme ho na polovicu, vyberieme kôstku a samotné avokádo vyberieme zo šupky. Ide to takmer samo. Avokádo dáme do misky a vidličkou ho roztlačíme.
- 2
Pridáme cesnak. Ak práve nemáte "živý" cesnak, pokojne skúste i sušený, vtedy však musíte dávkovať cesnak od oka :)
- 3
Podľa chuti pridáme korenie a soľ. Všetko spolu zamiešame, urobíme hrianky alebo natierame avokádovú nátierku priamo na chlieb. Dobrú chuť (:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu