Avokádová nátierka s cesnakom
Autor receptu: pupava
Avokádovú nátierku sme predtým skúšali len so smotanou či syrokrémom, no po tomto
pokuse sme zistili, že bez nich nám chutí omnoho viac. Alternatív na avokádovú nátierku
je miliónosem a skvelo sa hodí napríklad k hriankam. Tak skúste, či práve toto nie je tá,
ktorá si u vás v jedálničku vybuduje stabilné nátierkové miesto (:
Postup
- Zistíme, či je avokádo zrelé a adekvátne mäkké. Rozkrojíme ho na polovicu, vyberieme kôstku a samotné avokádo vyberieme zo šupky. Ide to takmer samo. Avokádo dáme do misky a vidličkou ho roztlačíme.
- Pridáme cesnak. Ak práve nemáte "živý" cesnak, pokojne skúste i sušený, vtedy však musíte dávkovať cesnak od oka :)
- Podľa chuti pridáme korenie a soľ. Všetko spolu zamiešame, urobíme hrianky alebo natierame avokádovú nátierku priamo na chlieb.
Dobrú chuť (: