Avokádová nátierka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 22. mája 2013

Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho s dcérou zamilovali okamžite :-) Zvykneme ho použiť do Zobraziť celý popisAni si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho s dcérou zamilovali okamžite :-) Zvykneme ho použiť do šalátov, len tak na chlieb či do sushi. Najprv sme si robili nátierku či dip: k pomačkanému avokádu sme pridali soľ, čierne mleté korenie, citrónovú šťavu, cesnak, natreli na chlieb a dobrotka bola na svete. Potom sme pridali aj červenú cibuľu, cherry paradajky, vždy to, čo máme doma a na čo máme chuť ;-) Najčastejšie jeme však avokádo samotné :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    V tanieri som rozmačkala 1/2 avokáda, pridala citrónovú šťavu, červenú cibuľu a cherry paradajky, premiešala a jedla s doma upečeným chlebíkom, že to bolo vynikajúce ani vravieť - písať nemusím ;-)

  2. 2

    A ako máte avokádo radi Vy? :-)

Diskusia k receptu

babura
Milujem aj ja a robievam tak, že pridám Tahini pastu. Dám trošku horčice a samozrejme cesnak. Je to mňamka :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia