Avokádová nátierka

Autor receptu: zuzananoskova

Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho s dcérou zamilovali okamžite :-) Zvykneme ho použiť do šalátov, len tak na chlieb či do sushi. Najprv sme si robili nátierku či dip: k pomačkanému avokádu sme pridali soľ, čierne mleté korenie, citrónovú šťavu, cesnak, natreli na chlieb a dobrotka bola na svete. Potom sme pridali aj červenú cibuľu, cherry paradajky, vždy to, čo máme doma a na čo máme chuť ;-) Najčastejšie jeme však avokádo samotné :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. V tanieri som rozmačkala 1/2 avokáda, pridala citrónovú šťavu, červenú cibuľu a cherry paradajky, premiešala a jedla s doma upečeným chlebíkom, že to bolo vynikajúce ani vravieť - písať nemusím ;-)
  2. A ako máte avokádo radi Vy? :-)