Avokádová nátierka (fotorecept)

Avokádová nátierka (fotorecept)
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 8. mája 2012 18:19Ďalšie jeho recepty

Táto najzákladnejšia nám chutí najviac.Vyskúšala som ich veľa,ale nakoniec sa vrátim vždy k tejto pôvodnej klasike.Muž ju má rád na hrianke,ja ju natieram namiesto masla a v chladničke vydrží dlhší čas (cesnak a citronová šťava ju držia sviežou) robím vždy z dvoch avokád...

Suroviny

10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Avokádo vyškrabeme do mištičky,pridáme korenie,soľ,citronovú šťavu a roztlačený cesnak.Vymixujeme spolu na jemnú konzistenciu.Natierame na chlebík alebo hrianky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 8. mája 2012 o 19:35
    mnam ja by som si dala, ale to by som bola u nas jedina :-) oprav si v uvode: citronova...asi stava malo byt


  • ivocka5, 8. mája 2012 o 19:52
    skvelá nátierka :-) a ten chlebík keď vidím, hneď by som sa do neho zahryzla, krásne prepečený :-)


  • domci4, 8. mája 2012 o 21:29
    A nezhnedne Ti? :)


  • irenaw, 8. mája 2012 o 21:56
    mňam, aj u nás je obľúbená. @domci4 zhnednutiu tuším zabraňuje citrón :-)


  • marianne69, 8. mája 2012 o 21:56
    nie:-) prave to je na nej vyborne,ze zrejme to mnozstvo citronovej stavy jej to nedovoli,inak ked nechas avokado rozkrojene tak zhnedne,ale takto nie..musis,pravdaze,ju dat do uzatvoritelnej nadobky a do chladnicky,ja robim vzdy duplovu davku tak na 2-3 dni aj viac,nechce sa mi stale mixovat a je pekna svieza,mozno aj ten cesnak urobi svoje...


  • margaretka28, 8. mája 2012 o 22:19
    Ja by som si dala,ale ostatných nemôžem naučiť !


  • marianne69, 8. mája 2012 o 22:50
    @margaretka ak Ta to potesi, ja som ju 10 rokov jedla sama,kym jej aj zvysok osadenstva prisiel na chut,teraz,ked ju dlhsie nemame,tak sa gazda po nej vypytuje:-)neuveritelne...


  • jamarlen, 8. mája 2012 o 22:51
    tvoj recept využijeme určite, avokáda sa nemôžeme dojesť a používameho namiesto masla, či iného tuku aj do mafínov a pod.


  • 2010, 9. mája 2012 o 01:58
    U nas je teraz sezona a avokado sa predava na vahu ako jablka ( a je lacnejsie).Avokado nedozreje na strome az ked sa odtrhne zacne dozrievat.Tvrde nezrele vydrzi dlho v ladnicke.
    Tvrde avokado ked sa da do papieroveho sacku s bananom alebo jablkom dozreje pri izbovej teplote ovela rychlejsie.
    Ked sa robi pomazanka skor a bude sa jest neskor treba nechat v nej kostky z avokada , bude chutit cerstva a nezhnedne plus dat foliou a odlozit do ladnicky )
    Zrela avokadova duzina pomixovana s citronou stavou sa da zmrazit na niekolko mesiacov.


  • 2010, 9. mája 2012 o 02:07
    Taka to pomazanka plus trochu kyslej smotany a je majoneza na zemiaky, stale robime rovnako.
    » varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...


  • martamm, 9. mája 2012 o 07:25
    Nie je ta ponmazanka moc kysla, ked das tolko stavy z citrona?


  • marianne69, 9. mája 2012 o 07:50
    @2010 tu sezonu vam zavidim:-) v dobrom, ani nevies ako si ma potesil tymi radami s bananom a jablkom,to skusim urcite,minule som mala avokado 2 tyzdne a nie a nie zmeknut,hadam po 3 tyzdnoch povolilo a jedno vobec,ostalo tvrde ako skala.Zalezi aj aky druh,avokada to je.Mam vyskusane,ze take velke okruhle zmaknu bez problemov a take v tvare hrusky,tomu sa niekedy nechce.Tvoj africko-slovensky salat patri u nas medzi stalice,robievam ho velmi casto,je vyborny...@martamm ,ked ju ochutis,solou,cesnakom nie je,ta stava tam jednoducho k nemu pasuje,(ako ryba +citron:-) ale ak by si sa obavala,tak daj pre zaciatok len par kvapiek citronu...


  • kimika, 9. mája 2012 o 08:38
    ja som avokádu prišla na chuť nedávno a preto každý recept z avokáda ma poteší...minule som robila pomazánku ale s tvarohom a sa mi zdalo, že tvaroh ,,zabil" chuť avákada. Tak najbližšie keď moje avokáda dozrejú urobím podľa teba :)


  • marianne69, 9. mája 2012 o 09:00
    @kimika ,ja som upustila od tvarohu,syrokremu a ja neviem coho este v nej,v tejto prapovodnej uprave je pre nas najlepsia,ale vyskusaj ten zemiakovy salat od @2010 nema chybu,majonezovy salat robim uz len na Vianoce.:-) @jamarlen si ma dostal,ze ho pouzivas aj do pecenia,to by ma nenapadlo,nie su tie muffinky trosku nazeleno:-) a keby aj na chuti to neuberie,alebo kakao pridat k nim,skusim pre srandu na muffinkach....


  • nesi, 9. mája 2012 o 09:31
    Tiež ju robím tento recept a veľmi mne aj manželovi chutí iba na chlebe bez masla iba samotná


  • sylviaxxl, 9. mája 2012 o 14:38
    Stará dobrá klasika je najlepšia.A na hrianke...Robievame ju len takto.Už čakajú dve avokáda na spracovanie:)


  • dorisa, 9. mája 2012 o 19:37
    ...dala by som si, mňam


  • mariaklara, 10. mája 2012 o 17:07
    Fajnotka, ukladám.


  • jamarlen, 10. mája 2012 o 22:40
    @marianne69 , budeš milo prekvapená avokádom v mafínoch, a pridaj aj ten citrón,c. kôru a vanilku.:)


  • jerica, 11. mája 2012 o 00:25
    v jednoduchosti je krása , aj výborná jemná chuť:-) veľmi sa mi páči.
    určite si spravím :-)


  • tornadolue, 11. mája 2012 o 09:17
    mnam, presne takto ju robievam aj ja, akurat vcera som kupila dve avokada, len nech rychlo dozreju :)


  • marianne69, 11. mája 2012 o 11:22
    dakujem za komentariky,som rada,ze sa lubi:-)


  • marianna76, 11. mája 2012 o 21:50
    fajn, spravím si na raňajky.... dík


  • tornadolue, 13. mája 2012 o 19:53
    vyskusala som radu s papierovym sackom a jablkom...avokado v chladnicke je stale tvrde ako kamen a avokado, ktore v piatok skoncilo v sacku na kuchynskom pulte je uz zjedene :) ani sa mi nechcelo verit, ze tak rychlo dozrelo, ale skusila som a bolo super


  • jerica, 31. mája 2012 o 12:54
    @marianne69 , pridávam , ja som si veľmi pochutila , avokádo neodmietnem , s cesnakom lahôdka.




  • marianne69, 31. mája 2012 o 13:06
    si ma @jerica veľmi potešila:-),som rada,že Ti chutila,ja ju mám v chladnicke namiesto masla stale poruke,hlavne v lete...


  • jerica, 31. mája 2012 o 13:15
    Marianne aj ja , keď čistím avokádo ja si aj zakusnem ,vždy je po ruke.


  • simonkamatkova, 7. februára 2013 o 16:44
    IDem privikrat jest tu pomazanku tak použijem tvoj receptík dufam ze bude super :)


  • radox1, 7. februára 2013 o 17:22
    suhlasim,len cesnak,sol a citron.na jedno avokado je pol citrona vela,bude to kysle.


  • gaby, 6. januára 2014 o 20:43
    Nechajte v natierke kostku z avokada a nezhedne,bude stale pekne zelena,pokial ju nezjete,:-)


  • jerica, 6. januára 2014 o 21:28
    Dnes sme mali s rezancami, je to výbornéé:-)




  • marianne, 6. januára 2014 o 21:38
    @jerica vyborne,skvela inspiracia,skus aj so zemiakmi,je to vynikajuce.Ja som na stedry vecer robila tento,ale bez slaniny,dcera sa ho nevedela dojest,vymenila ho namiesto majonezoveho
    » varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...


  • marianne, 6. januára 2014 o 21:42
    ...a mozes si tam dat hrasok aj mrkvu ,vajicko podla chuti nakombinujes ako klasicky salat,ta avokadova natierka k tym zemiakom padne super:-) dakujem za dalsi napad..


  • jerica, 6. januára 2014 o 21:56
    mali sme chuť na slané, ale nie na mäso, tak som "našúlala" z troch vajíčok cesto, nakrájala, hneď uvarila , avokádo mám vždy po ruke, pritom som sa nechala uniesť @elixir receptom » varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-pecivo-ako-priloha-fo...
    ale som mala avokádo a rezance uvarené , tak som sa rozhodla pre túto variantu, dala som ešte do avokáda trochu masla a pár kvapiek sezamového oleja, vynikajúúce :-)
    Určite bude aj šalát, robievam :
    » varecha.pravda.sk/recepty/avocado-baklazanovy-salat-fotor...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-salat-s-avokadom-fotor...





  • marianne, 6. januára 2014 o 22:02
    @jerica vsetky rcp su skvele,poskusam:-).Raz tu dal @2010 link na webovu stranku,kde sa vari len z avokada...ak sa mi ju podari najst,prilozim.Ma fantasticke vyuzitie v kuchyni na slano, ci sladko.U nas je takisto stale po ruke,a radsej viac,ide ako na beziacom pase,lebo sme si ho oblubili vsetci...ja ho mam namiesto masla,na pecivo..dakujem


  • marianne, 6. januára 2014 o 22:05
    aa nasla som:-)
    » www.avocado.org.au


  • jerica, 6. januára 2014 o 22:24
    pozrela som , super stránka, ja nemám problém s avokádom si ho dať len tak osolené a zjesť rovno, zostane len šupka :-) Dík za stránku .


  • gabikaj, 29. januára 2014 o 17:45
    tak som urobila pomazánku podľa tohoto receptu - avokádo som predtým nikdy nejedla - a musím povedať, že som tomu na chuť neprišla :-(


  • marianne, 29. januára 2014 o 17:52
    tak mu daj este sancu s inym receptom @gabikaj ,bola by to skoda...skus experimentovat,aj na sladko sa da..receptov je tu dost


  • marianne, 29. januára 2014 o 18:01
    avokado si to zasluzi! alebo uber citron,mozno som ho tam dala viac,ako je treba,ale ja mam rada take kyslejsie..


  • tatianka123456, 7. apríla 2014 o 18:53
    Prosím vás viete mi poradiť keď mám doma avokádo a ako ho mám rozpučiť


  • tiginko, 7. apríla 2014 o 19:12
    @tatianka avokádo sa zvyčajne kupuje tvrdé a musíš si ho nechať niekde položené voľne v kuchyni zmäknúť. Trvá to cca 3-4 dni, pohmatom skúšaj až kým nie je úplne mäkké, potom ho rozkrojíš, vyberieš kôstku a lyžicou vyberieš vnútro do taniera a ľahko vidličkou rozpučíš. Nezabudni ho trochu hneď po vybratí pokvapkať citrónom, aby nezhnedlo


  • marianne, 8. apríla 2014 o 13:24
    neskoro ,ale predsa...@tiginko poradila vyborne...a ak nechce,dat ho spolu s jablkom a bananom do papieroveho vrecka,zmekne hned:-)


  • tiginko, 8. apríla 2014 o 16:18
    to som nevedela @marianne , vyskúšam aspoň s jablkom, banány sa u nás nenájdu, nemáme ich príliš v láske. Vďaka za radu


  • tiginko, 8. apríla 2014 o 16:20
    no vidíš aká som koza, až teraz som si všimla, že sa to už vyššie spomína. Mám poriadne čítať :-)


  • marianne, 8. apríla 2014 o 16:33
    @tiginko sak odbornik radil:-)
    a toto ste dievcence videli? to chcem vyskusat,ale neniem,neviem ci sa mi to podari » www.dobreradyanapady.sk/vypestujte-si-avocado...

    ..zatial som akurat 58 liptovskych zemiakov zasadila:-))


  • 2010, 8. apríla 2014 o 16:49
    Good luck dobra kravina, avokado ide do kvetu + - 10 rokov u nas v tropoch plus z kostky dostanes daake cudo.


  • marianne, 8. apríla 2014 o 17:11
    aj cudo sa pocita..:-DDD zato nic nedam...


  • katka78, 8. apríla 2014 o 18:45
    @marianne my sme posadili kôstku z avokáda priamo do kvetináča, bolo to pred cca 15 rokmi.. vyrástla nám z toho taká obyčajná listnatá "izbová rastlina", teda do krásy nič moc. Aj ju naši nakoniec vyhodili, bola to len taká palica s listami. Ale samozrejme vyskúšaj, nechcem ťa odradiť, ja sama niekedy skúšam oveľa väčšie blbosti než toto :-)


  • marianne, 8. apríla 2014 o 19:02
    @katka 78 ked vravite,ze nie,tak asi je to naozaj kravina...:-) maximalne by som obetovala trosku hliny a kvetinac,ale na druhej strane naco by to malo zavadziat,ked nic z toho nie je..@katka ja som z tiez vselico sadila:-)) ale mala som pekny citronovnik,pomarance mi posli a mandarinky sa ani nechytili:-)) som experimentovala v 8.triede...:-)


  • danila, 26. mája 2014 o 17:39
    fantastická nátierka, už dávno som si tak nepochutila, ďakujem za recept


  • marianne, 26. mája 2014 o 20:38
    to mam radost @danila :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist