Avokádová nátierka (fotorecept)

Avokádová nátierka (fotorecept)
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 8. mája 2012 18:19Ďalšie jeho recepty

Táto najzákladnejšia nám chutí najviac.Vyskúšala som ich veľa,ale nakoniec sa vrátim vždy k tejto pôvodnej klasike.Muž ju má rád na hrianke,ja ju natieram namiesto masla a v chladničke vydrží dlhší čas (cesnak a citronová šťava ju držia sviežou) robím vždy z dvoch avokád...

Suroviny

10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Avokádo vyškrabeme do mištičky,pridáme korenie,soľ,citronovú šťavu a roztlačený cesnak.Vymixujeme spolu na jemnú konzistenciu.Natierame na chlebík alebo hrianky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

50 komentárov k receptu
  • afataga, 8. mája 2012 o 19:35
    mnam ja by som si dala, ale to by som bola u nas jedina :-) oprav si v uvode: citronova...asi stava malo byt


  • ivocka5, 8. mája 2012 o 19:52
    skvelá nátierka :-) a ten chlebík keď vidím, hneď by som sa do neho zahryzla, krásne prepečený :-)


  • domci4, 8. mája 2012 o 21:29
    A nezhnedne Ti? :)


  • irenaw, 8. mája 2012 o 21:56
    mňam, aj u nás je obľúbená. @domci4 zhnednutiu tuším zabraňuje citrón :-)


  • marianne69, 8. mája 2012 o 21:56
    nie:-) prave to je na nej vyborne,ze zrejme to mnozstvo citronovej stavy jej to nedovoli,inak ked nechas avokado rozkrojene tak zhnedne,ale takto nie..musis,pravdaze,ju dat do uzatvoritelnej nadobky a do chladnicky,ja robim vzdy duplovu davku tak na 2-3 dni aj viac,nechce sa mi stale mixovat a je pekna svieza,mozno aj ten cesnak urobi svoje...


  • margaretka28, 8. mája 2012 o 22:19
    Ja by som si dala,ale ostatných nemôžem naučiť !


  • marianne69, 8. mája 2012 o 22:50
    @margaretka ak Ta to potesi, ja som ju 10 rokov jedla sama,kym jej aj zvysok osadenstva prisiel na chut,teraz,ked ju dlhsie nemame,tak sa gazda po nej vypytuje:-)neuveritelne...


  • jamarlen, 8. mája 2012 o 22:51
    tvoj recept využijeme určite, avokáda sa nemôžeme dojesť a používameho namiesto masla, či iného tuku aj do mafínov a pod.


  • 2010, 9. mája 2012 o 01:58
    U nas je teraz sezona a avokado sa predava na vahu ako jablka ( a je lacnejsie).Avokado nedozreje na strome az ked sa odtrhne zacne dozrievat.Tvrde nezrele vydrzi dlho v ladnicke.
    Tvrde avokado ked sa da do papieroveho sacku s bananom alebo jablkom dozreje pri izbovej teplote ovela rychlejsie.
    Ked sa robi pomazanka skor a bude sa jest neskor treba nechat v nej kostky z avokada , bude chutit cerstva a nezhnedne plus dat foliou a odlozit do ladnicky )
    Zrela avokadova duzina pomixovana s citronou stavou sa da zmrazit na niekolko mesiacov.


  • 2010, 9. mája 2012 o 02:07
    Taka to pomazanka plus trochu kyslej smotany a je majoneza na zemiaky, stale robime rovnako.
    » varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...


  • martamm, 9. mája 2012 o 07:25
    Nie je ta ponmazanka moc kysla, ked das tolko stavy z citrona?


  • marianne69, 9. mája 2012 o 07:50
    @2010 tu sezonu vam zavidim:-) v dobrom, ani nevies ako si ma potesil tymi radami s bananom a jablkom,to skusim urcite,minule som mala avokado 2 tyzdne a nie a nie zmeknut,hadam po 3 tyzdnoch povolilo a jedno vobec,ostalo tvrde ako skala.Zalezi aj aky druh,avokada to je.Mam vyskusane,ze take velke okruhle zmaknu bez problemov a take v tvare hrusky,tomu sa niekedy nechce.Tvoj africko-slovensky salat patri u nas medzi stalice,robievam ho velmi casto,je vyborny...@martamm ,ked ju ochutis,solou,cesnakom nie je,ta stava tam jednoducho k nemu pasuje,(ako ryba +citron:-) ale ak by si sa obavala,tak daj pre zaciatok len par kvapiek citronu...


  • kimika, 9. mája 2012 o 08:38
    ja som avokádu prišla na chuť nedávno a preto každý recept z avokáda ma poteší...minule som robila pomazánku ale s tvarohom a sa mi zdalo, že tvaroh ,,zabil" chuť avákada. Tak najbližšie keď moje avokáda dozrejú urobím podľa teba :)


  • marianne69, 9. mája 2012 o 09:00
    @kimika ,ja som upustila od tvarohu,syrokremu a ja neviem coho este v nej,v tejto prapovodnej uprave je pre nas najlepsia,ale vyskusaj ten zemiakovy salat od @2010 nema chybu,majonezovy salat robim uz len na Vianoce.:-) @jamarlen si ma dostal,ze ho pouzivas aj do pecenia,to by ma nenapadlo,nie su tie muffinky trosku nazeleno:-) a keby aj na chuti to neuberie,alebo kakao pridat k nim,skusim pre srandu na muffinkach....


  • nesi, 9. mája 2012 o 09:31
    Tiež ju robím tento recept a veľmi mne aj manželovi chutí iba na chlebe bez masla iba samotná


  • sylviaxxl, 9. mája 2012 o 14:38
    Stará dobrá klasika je najlepšia.A na hrianke...Robievame ju len takto.Už čakajú dve avokáda na spracovanie:)


  • dorisa, 9. mája 2012 o 19:37
    ...dala by som si, mňam


  • mariaklara, 10. mája 2012 o 17:07
    Fajnotka, ukladám.


  • jamarlen, 10. mája 2012 o 22:40
    @marianne69 , budeš milo prekvapená avokádom v mafínoch, a pridaj aj ten citrón,c. kôru a vanilku.:)


  • jerica, 11. mája 2012 o 00:25
    v jednoduchosti je krása , aj výborná jemná chuť:-) veľmi sa mi páči.
    určite si spravím :-)


  • tornadolue, 11. mája 2012 o 09:17
    mnam, presne takto ju robievam aj ja, akurat vcera som kupila dve avokada, len nech rychlo dozreju :)


  • marianne69, 11. mája 2012 o 11:22
    dakujem za komentariky,som rada,ze sa lubi:-)


  • marianna76, 11. mája 2012 o 21:50
    fajn, spravím si na raňajky.... dík


  • tornadolue, 13. mája 2012 o 19:53
    vyskusala som radu s papierovym sackom a jablkom...avokado v chladnicke je stale tvrde ako kamen a avokado, ktore v piatok skoncilo v sacku na kuchynskom pulte je uz zjedene :) ani sa mi nechcelo verit, ze tak rychlo dozrelo, ale skusila som a bolo super


  • jerica, 31. mája 2012 o 12:54
    @marianne69 , pridávam , ja som si veľmi pochutila , avokádo neodmietnem , s cesnakom lahôdka.



  • marianne69, 31. mája 2012 o 13:06
    si ma @jerica veľmi potešila:-),som rada,že Ti chutila,ja ju mám v chladnicke namiesto masla stale poruke,hlavne v lete...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 24 komentárov)
  • jerica, 31. mája 2012 o 13:15
    Marianne aj ja , keď čistím avokádo ja si aj zakusnem ,vždy je po ruke.


  • simonkamatkova, 7. februára 2013 o 16:44
    IDem privikrat jest tu pomazanku tak použijem tvoj receptík dufam ze bude super :)


  • radox1, 7. februára 2013 o 17:22
    suhlasim,len cesnak,sol a citron.na jedno avokado je pol citrona vela,bude to kysle.


  • gaby, 6. januára 2014 o 20:43
    Nechajte v natierke kostku z avokada a nezhedne,bude stale pekne zelena,pokial ju nezjete,:-)


  • jerica, 6. januára 2014 o 21:28
    Dnes sme mali s rezancami, je to výbornéé:-)



  • marianne, 6. januára 2014 o 21:38
    @jerica vyborne,skvela inspiracia,skus aj so zemiakmi,je to vynikajuce.Ja som na stedry vecer robila tento,ale bez slaniny,dcera sa ho nevedela dojest,vymenila ho namiesto majonezoveho
    » varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...


  • marianne, 6. januára 2014 o 21:42
    ...a mozes si tam dat hrasok aj mrkvu ,vajicko podla chuti nakombinujes ako klasicky salat,ta avokadova natierka k tym zemiakom padne super:-) dakujem za dalsi napad..


  • jerica, 6. januára 2014 o 21:56
    mali sme chuť na slané, ale nie na mäso, tak som "našúlala" z troch vajíčok cesto, nakrájala, hneď uvarila , avokádo mám vždy po ruke, pritom som sa nechala uniesť @elixir receptom » varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-pecivo-ako-priloha-fo...
    ale som mala avokádo a rezance uvarené , tak som sa rozhodla pre túto variantu, dala som ešte do avokáda trochu masla a pár kvapiek sezamového oleja, vynikajúúce :-)
    Určite bude aj šalát, robievam :
    » varecha.pravda.sk/recepty/avocado-baklazanovy-salat-fotor...

    » varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-salat-s-avokadom-fotor...




  • marianne, 6. januára 2014 o 22:02
    @jerica vsetky rcp su skvele,poskusam:-).Raz tu dal @2010 link na webovu stranku,kde sa vari len z avokada...ak sa mi ju podari najst,prilozim.Ma fantasticke vyuzitie v kuchyni na slano, ci sladko.U nas je takisto stale po ruke,a radsej viac,ide ako na beziacom pase,lebo sme si ho oblubili vsetci...ja ho mam namiesto masla,na pecivo..dakujem


  • marianne, 6. januára 2014 o 22:05
    aa nasla som:-)
    » www.avocado.org.au


  • jerica, 6. januára 2014 o 22:24
    pozrela som , super stránka, ja nemám problém s avokádom si ho dať len tak osolené a zjesť rovno, zostane len šupka :-) Dík za stránku .


  • gabikaj, 29. januára 2014 o 17:45
    tak som urobila pomazánku podľa tohoto receptu - avokádo som predtým nikdy nejedla - a musím povedať, že som tomu na chuť neprišla :-(


  • marianne, 29. januára 2014 o 17:52
    tak mu daj este sancu s inym receptom @gabikaj ,bola by to skoda...skus experimentovat,aj na sladko sa da..receptov je tu dost


  • marianne, 29. januára 2014 o 18:01
    avokado si to zasluzi! alebo uber citron,mozno som ho tam dala viac,ako je treba,ale ja mam rada take kyslejsie..


  • tatianka123456, 7. apríla 2014 o 18:53
    Prosím vás viete mi poradiť keď mám doma avokádo a ako ho mám rozpučiť


  • tiginko, 7. apríla 2014 o 19:12
    @tatianka avokádo sa zvyčajne kupuje tvrdé a musíš si ho nechať niekde položené voľne v kuchyni zmäknúť. Trvá to cca 3-4 dni, pohmatom skúšaj až kým nie je úplne mäkké, potom ho rozkrojíš, vyberieš kôstku a lyžicou vyberieš vnútro do taniera a ľahko vidličkou rozpučíš. Nezabudni ho trochu hneď po vybratí pokvapkať citrónom, aby nezhnedlo


  • marianne, 8. apríla 2014 o 13:24
    neskoro ,ale predsa...@tiginko poradila vyborne...a ak nechce,dat ho spolu s jablkom a bananom do papieroveho vrecka,zmekne hned:-)


  • tiginko, 8. apríla 2014 o 16:18
    to som nevedela @marianne , vyskúšam aspoň s jablkom, banány sa u nás nenájdu, nemáme ich príliš v láske. Vďaka za radu


  • tiginko, 8. apríla 2014 o 16:20
    no vidíš aká som koza, až teraz som si všimla, že sa to už vyššie spomína. Mám poriadne čítať :-)


  • marianne, 8. apríla 2014 o 16:33
    @tiginko sak odbornik radil:-)
    a toto ste dievcence videli? to chcem vyskusat,ale neniem,neviem ci sa mi to podari » www.dobreradyanapady.sk/vypestujte-si-avocado...

    ..zatial som akurat 58 liptovskych zemiakov zasadila:-))


  • 2010, 8. apríla 2014 o 16:49
    Good luck dobra kravina, avokado ide do kvetu + - 10 rokov u nas v tropoch plus z kostky dostanes daake cudo.


  • marianne, 8. apríla 2014 o 17:11
    aj cudo sa pocita..:-DDD zato nic nedam...


  • katka78, 8. apríla 2014 o 18:45
    @marianne my sme posadili kôstku z avokáda priamo do kvetináča, bolo to pred cca 15 rokmi.. vyrástla nám z toho taká obyčajná listnatá "izbová rastlina", teda do krásy nič moc. Aj ju naši nakoniec vyhodili, bola to len taká palica s listami. Ale samozrejme vyskúšaj, nechcem ťa odradiť, ja sama niekedy skúšam oveľa väčšie blbosti než toto :-)


  • marianne, 8. apríla 2014 o 19:02
    @katka 78 ked vravite,ze nie,tak asi je to naozaj kravina...:-) maximalne by som obetovala trosku hliny a kvetinac,ale na druhej strane naco by to malo zavadziat,ked nic z toho nie je..@katka ja som z tiez vselico sadila:-)) ale mala som pekny citronovnik,pomarance mi posli a mandarinky sa ani nechytili:-)) som experimentovala v 8.triede...:-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist