Foto: rennatte
Tieto sušienky som ochutnala a tá chuť čo sa mi rozplývala na jazyku bola tak úžasná, tak strašne arašidová, až som tomu neverila, že Zobraziť celý popisTieto sušienky som ochutnala a tá chuť čo sa mi rozplývala na jazyku bola tak úžasná, tak strašne arašidová, až som tomu neverila, že to je zo slaných arašidov, lebo sušienky neboli slané, no proste mi to nedalo a hneď som ich musela vyskúšať,,,je to recept z Indonézie a mám ho od priateľa, ktorého žena odtiaľ pochádza, aj som pátrala po takom recepte na nete a veru nenašla som. Ďakujem Palinovej žene za exotickú pochúťku, ktorá nechýba na žiadnom svadobnom stole v Indonézii.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Arašidy rozmixujeme na pastu
-
2
preložíme z mixéra do misy,
-
3
pridáme cukor, múku a rukami spájame suroviny postupne zapracujeme olej
-
4
a vypracujeme polotuhé cesto, podobné lineckému, dáme do sáčku a na 15-20 minút do chladničky
-
5
po schladení položíme na papier na pečenie a cez fóliu alebo mikroténový sáčik rozvaľkáme na hrúbku 1cm, pomocou formičky vykrojíme sušienky, dáme na plech aj s papierom na pečenie, zvyšné okraje znova spracujeme na cesto a vykrajujeme pokiaľ neminieme všetko cesto, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť
-
6
Ja gazdinka vynaliezvá som skúšala ďalej a z rovnakej dávky surovín, kde som vymenila arašidy za vlašské orechy som pokračovala v tvorbe sušienok na slovenský spôsob
-
7
cesto bolo omnoho tmavšie a tuhšie, pomohla som si trochou mlieka
-
8
povykrajovala a upiekla, tiež chutné a trvanlivé sušienky. Rozdiel? Arašidové sa rozplývajú na jazyku a sú krehké a napriek tomu že arašidy sú solené, sušienky sú sladké, vlašské sú tuhšie, sladšie a pripomínajú medovníky
@smileynqa , v tomto pripade zalezi od kavality arasidov, niektory druh je nastnejsi a iny nie, treba muku davat postupne a nie naraz a podla konzistencie dosypat alebo pridat viac oleja