Foto: pekajka
Zasa som vyskúšala upiecť niečo trochu zdravšie, keďže torta je bez cukru a múky. Myslím, že sa podarila. Maminkina prvá reakcia bola: „Toto je Zobraziť celý popisZasa som vyskúšala upiecť niečo trochu zdravšie, keďže torta je bez cukru a múky. Myslím, že sa podarila. Maminkina prvá reakcia bola: „Toto je bomba!" Tak a teraz napíšem postup, aby ste si tú bombu mohli vychutnať aj vy :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu.
-
2
Zatiaľ, čo sa nám čokoláda a maslo pomaly roztápajú, si mixérom vyšľaháme tri celé vajíčka s medom.
-
3
Do vyšľahaných vajec pridáme holandské kakao a premiešame- už iba varechou. K tejto zmesi pridáme aj roztopenú čokoládu.Hotovo.
-
4
Celú zmes vylejeme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme 45-55 minút na 180°C vo vopred vyhriatej rúre. Ak si nie ste istý, či je torta hotová, pichite do stredu špajdľu a ak je po vytiahnutí čistá, máte to hotové.
-
5
Po upečení si vrch torty popicháme vidličkou a vylejeme zvyšok čokoládovej polevy a ozdobíme arašidami, ale nesolenými.
-
6
A ideme papať! Vrch torty môžeme poliať medom. Dobrú chuť! :)
Kk + * * * * *
skusim pridat foto, arasidy som nedala