Arašidová čokotorta (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Zasa som vyskúšala upiecť niečo trochu zdravšie, keďže torta je bez cukru a múky. Myslím, že sa podarila. Maminkina prvá reakcia bola: „Toto je bomba!" Tak a teraz napíšem postup, aby ste si tú bombu mohli vychutnať aj vy :)

12
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu.
  2. Zatiaľ, čo sa nám čokoláda a maslo pomaly roztápajú, si mixérom vyšľaháme tri celé vajíčka s medom.
  3. Do vyšľahaných vajec pridáme holandské kakao a premiešame- už iba varechou. K tejto zmesi pridáme aj roztopenú čokoládu.Hotovo.
  4. Celú zmes vylejeme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme 45-55 minút na 180°C vo vopred vyhriatej rúre. Ak si nie ste istý, či je torta hotová, pichite do stredu špajdľu a ak je po vytiahnutí čistá, máte to hotové.
  5. Po upečení si vrch torty popicháme vidličkou a vylejeme zvyšok čokoládovej polevy a ozdobíme arašidami, ale nesolenými.
  6. A ideme papať! Vrch torty môžeme poliať medom. Dobrú chuť! :)