Anjelské očká

alexdidi - fotkaalexdidi, 14. decembra 2010
Anjelské očká
Foto: alexdidi
50
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

240 g
180 g
120 g, mleté alebo vlašské
60 g
2 ks
Na obaľovanie:
1 bal.
100 g
 (marhuľový, malinový)




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín na cesto vytvoríme bochník, ktorý zabalíme do fólie a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Potom z neho odoberáme kúsky a robíme guľky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    V strede urobíme jamku pomocou paličky varešky, ktorú namáčame do múky.

  4. 4

    Do jamky nastriekame džem, ktorý sme dali do igelitového sáčka a odstrihli jeden konček. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

claretka
Ja to pečiem ako orieškové šišky. Je to vynikajúce vianočné pečivko. Len varechu pri robení jamiek nenamáčam do múky, ale práškového cukru a lekvár nedávam pred pečením, ale po upečení posypem šišky práškovým cukrom a potom dám rozvariť kyslý, najlepšie ríbezľový džem a horúci nalievam kávovou lyžičkou do dierok. Nechám 1 - 2 dni postáť, aby džem zaschol.
alexdidi
Aj tak je to dobré, ale tým, že sa s džemom pečú už aj uschne pečením, ale na budúce skúsim podľa Teba na porovnanie...
garanco
Tak toto vyskúšam !!!
(rok po pridaní receptu, človek si niektoré veci nevšimne!)
garanco
@alexidi , ...už sa predvádzajú na tácke a pomaly chladnú, sú chutné, pekné, len ich musím skoro odložiť, lebo sa nedočkajú Vianoc! Vďaka za recept:-))
radost
Vybrala som si na zajtrajšiu realizáciu...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia