Foto: maxinka
Tohtoročné vianočné pečenie som začala s týmto chuťovo zaujímavým pečivom. Aníz sa z našich kuchýň už prakticky vytratil. Chuť aj vôňa pečiva je jemne Zobraziť celý popisTohtoročné vianočné pečenie som začala s týmto chuťovo zaujímavým pečivom. Aníz sa z našich kuchýň už prakticky vytratil. Chuť aj vôňa pečiva je jemne mentolová.
Suroviny
125 g (Hera) |
|
125 g |
|
2 ks |
|
1 lyžička (jemne tlčený) |
|
350 g |
|
Na dokončenie: | |
1 ks (na potretie) |
|
(celý) |
|
|
Postup
-
1
Zmäknutý tuk, v mažiari roztlčený aníz a ostatné suroviny zmiešame a spracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a na 1 hodinu uložíme do chladu.
-
2
Odpočinuté cesto rozdelíme na diely, z každého vyvaľkáme plát hrubý 3 mm do tvaru obdlžníka, nakrájame prúžky široké 2 cm a každý špirálovite navinieme na kovové rúrky. Uložíme na plech s papierom. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme cukrovou posýpkou a riedko aj celým anízom.
-
3
Jednotlivé prúžky cesta sa môžu piecť a j na obrátenej forme na srnčí chrbát.
-
4
Pečieme na 170 °C 8 až 10 minút.
Diskusia k receptu