Anízky fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 4. decembra 2016
Anízky (fotorecept)
Foto: maxinka

Tohtoročné vianočné pečenie som začala s týmto chuťovo zaujímavým pečivom. Aníz sa z našich kuchýň už prakticky vytratil. Chuť aj vôňa pečiva je jemne mentolová.

Suroviny

125 g (Hera)
125 g
2 ks
1 lyžička (jemne tlčený)
350 g
Na dokončenie:
1 ks (na potretie)
 (celý)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknutý tuk, v mažiari roztlčený aníz a ostatné suroviny zmiešame a spracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a na 1 hodinu uložíme do chladu.

    Anízky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odpočinuté cesto rozdelíme na diely, z každého vyvaľkáme plát hrubý 3 mm do tvaru obdlžníka, nakrájame prúžky široké 2 cm a každý špirálovite navinieme na kovové rúrky. Uložíme na plech s papierom. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme cukrovou posýpkou a riedko aj celým anízom.

    Anízky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé prúžky cesta sa môžu piecť a j na obrátenej forme na srnčí chrbát.

    Anízky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 170 °C 8 až 10 minút.

    Anízky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Prvýkrát som ich piekla na skúšobne pred dvoma rokmi, vlani som nenašla recept a tohto roku som som ich upiekla na želanie mojej dcéry, ktorej sa veľmi zapáčili.

Pridaj komentár k receptu: