Anízky (fotorecept)
Autor receptu: maxinka
Tohtoročné vianočné pečenie som začala s týmto chuťovo zaujímavým pečivom. Aníz sa z
našich kuchýň už
prakticky vytratil. Chuť aj vôňa pečiva je jemne mentolová.
Postup
- Zmäknutý tuk, v mažiari roztlčený aníz a ostatné suroviny zmiešame a spracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a na 1 hodinu uložíme do chladu.
- Odpočinuté cesto rozdelíme na diely, z každého vyvaľkáme plát hrubý 3 mm do tvaru obdlžníka, nakrájame prúžky široké 2 cm a každý špirálovite navinieme na kovové rúrky. Uložíme na plech s papierom. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme cukrovou posýpkou a riedko aj celým anízom.
- Jednotlivé prúžky cesta sa môžu piecť a j na obrátenej forme na srnčí chrbát.
- Pečieme na 170 °C 8 až 10 minút.