Ananásovo- nektarínkový vánok(fotorecept)

Autor receptu: milic

Vánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem na oslavy alebo ako pochúťku po nedeľnom obede ku kávičke.Prajem aby sa Vám zákusok podaril na prvý krát,aby všetkým chutil.

28
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vaječné žltky vymiešame s cukrom,pridáme vlažnú vodu,olej-premiešame.Pridáme vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacím práškom do pečiva-premiešame.Na záver ručne vmiešame sneh zo 4 bielkov.Pečieme pri 180 stupňoch cca 25-30 minút.Na vychladnutý plát natrieme plnku.Plnka:Vyšľahanú šľahačku ručne vmiešavame do jemného tvarohu zmiešaného s vanilínovými cukrami-natrieť.Na plnku poukladáme kúsky ananásov a nektariniek-zalejeme želatínou.Želé.0,5l ovocnej šťavy alebo sirupu s balíčkami tortového želé a cukrom priviesť do varu cca 2 min.a zaliať ovocie.Ozdobenie:Šľahačkou v spreji a posypaním čokoládovými hoblinami.
  2. Prajem lahodnú chuť!!!Mňam