Ananásovo- nektarínkový vánok(fotorecept)
Autor receptu: milic
Vánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem na oslavy alebo ako pochúťku po nedeľnom obede ku kávičke.Prajem aby sa Vám zákusok podaril na prvý krát,aby všetkým chutil.
28 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vaječné žltky vymiešame s cukrom,pridáme vlažnú vodu,olej-premiešame.Pridáme vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacím práškom do pečiva-premiešame.Na záver ručne vmiešame sneh zo 4 bielkov.Pečieme pri 180 stupňoch cca 25-30 minút.Na vychladnutý plát natrieme plnku.Plnka:Vyšľahanú šľahačku ručne vmiešavame do jemného tvarohu zmiešaného s vanilínovými cukrami-natrieť.Na plnku poukladáme kúsky ananásov a nektariniek-zalejeme želatínou.Želé.0,5l ovocnej šťavy alebo sirupu s balíčkami tortového želé a cukrom priviesť do varu cca 2 min.a zaliať ovocie.Ozdobenie:Šľahačkou v spreji a posypaním čokoládovými hoblinami.
- Prajem lahodnú chuť!!!Mňam