Ananásová torta 2 (fotorecept)
Autor receptu: danda3
V sobotu sme mali veľkú oslavu, patrilo sa priniesť tortu. Rozhodla som sa pre ananásovú, ale s krémom, ktorý som našla na nete v nejakej diskusii a neľutujem, bola výborná, nestihla som odfotiť ani prierez torty, tak snáď nabudúce.
16 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Deň dopredu si rozpustíme bielu čokoládu v smotane. Necháme vychladnúť a dáme do chladu.
- Ja som zvyknutá piecť si každý plát zvlášť. Takže tento postup opakujeme 4x. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme žĺtky s olejom, prešľaháme a nakoniec na menších otáčkach vmiešame múku + PDP. Cesto rozotrieme do formy (26 cm) vyloženej papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- Pláty upečené, múku môžete použiť aj klasickú polohrubú bielu.
- Pripravíme si krém. Smotanu s rozpustenou čokoládou a stužovačmi šľahačky dobre vyšľaháme, potom pridáme mascarpone a opäť prešľaháme.
- Plnku si rozdelíme na dve časti, jednu necháme bez ovocia a do druhej nasekáme kompótový (za malú misku si necháme na ozdobu) aj kandizovaný ananás.
- Šupu, ktorá sa vytvorila na korpusoch pri pečení, odstránime.
- A začíname skladať tortu, prvý plát natrieme džemom - môže byť aj ríbezľový a pod., potrieme 1/3 ananásovej plnky, druhý plát + džem + plnka, tretí plát + džem + plnka, prikryjeme štvrtým plátom.
- Ten plát potrieme džemom a bielou plnkou, takisto boky, zbytkom ozdobíme tortu.
- Poukladáme ananás a dáme do chladu. Na stuhnutú tortu nalejeme želé pripravené podľa návodu, len namiesto vody dáme šťavu z kompótu.
- Okrem toho som ešte na oslavu robila kokosové úliky - https://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-uliky/31345-recept.html. Dve dávky, aby bolo dosť.☺
- Figové miňonky - https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-a-figove-kocky-s-marcipanom/39100-recept.html.
- A Gaštanové kocky - https://varecha.pravda.sk/recepty/gastanove-kocky/30711-recept.html.