Ananás v karameli (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou......chutil fantasticky......

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ananás očistíme-orežeme.
  2. Z ananásu narežeme kolieska hrúbky asi 1 cm.
  3. V každom koliesku vyrežeme stred.
  4. Brusnice povaríme 5minút v citrónovej šťave(z 1 citróna) zmiešanej so sirupom sodastream a necháme vychladnúť.
  5. Z 250g kryštálového cukru upálime karamel a vylejeme ho do zapekacej misy vytretej maslom.
  6. Karamel necháme chvíľku vychladnúť a vtlačíme doň kolieska ananásu. Kúsky ananásu ešte doplníme medzi kolieskami a otvory vyplníme vychladnutými brusnicami. (Tu mi vypovedala batéria na foťáku, takže ďalšie foto až po nabití.)
  7. Maslo a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtka, citrónovú kôru a šťavu. Potom zľahka múku zmiešanú s PDP i štipkou soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pripravený ananás v karameli a upečieme.
  8. Krátko necháme chladnúť a vyklopíme na podnos.
  9. Najlepšie chutí teplý s kopčekom zmrzliny. Takže vždy pred podávaním trochu zohrejeme, napr. v mikrovlnke.