Ananás v karameli (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou......chutil fantasticky......
8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ananás očistíme-orežeme.
- Z ananásu narežeme kolieska hrúbky asi 1 cm.
- V každom koliesku vyrežeme stred.
- Brusnice povaríme 5minút v citrónovej šťave(z 1 citróna) zmiešanej so sirupom sodastream a necháme vychladnúť.
- Z 250g kryštálového cukru upálime karamel a vylejeme ho do zapekacej misy vytretej maslom.
- Karamel necháme chvíľku vychladnúť a vtlačíme doň kolieska ananásu. Kúsky ananásu ešte doplníme medzi kolieskami a otvory vyplníme vychladnutými brusnicami. (Tu mi vypovedala batéria na foťáku, takže ďalšie foto až po nabití.)
- Maslo a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtka, citrónovú kôru a šťavu. Potom zľahka múku zmiešanú s PDP i štipkou soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na pripravený ananás v karameli a upečieme.
- Krátko necháme chladnúť a vyklopíme na podnos.
- Najlepšie chutí teplý s kopčekom zmrzliny. Takže vždy pred podávaním trochu zohrejeme, napr. v mikrovlnke.