Amuse-bouche po grécky

Autor receptu: heysugar

od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch, aké som kedy jedla... (a nemenej často aj o čiernych očiach kuchára, ktorý ich pripravoval - oco, ak toto čítaš, nesmej sa, prosím:) ...dovtedy sa budem snažiť napodobniť tú do dokonalosti dotiahnutú chrumkavosť cestíčka, kým sa mi pri zahryznutí nezačnú vynárať všetky spomienky :) môj dnešný improvizovaný recept je práve takouto exotikou inšpirovaný :)

10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. vykôstkované zelené olivy som naplnila gréckym feta syrom.
  2. priprávila som si trojobal. prvá miska múka a solamyl, druhá miska vyšľahané vajíčko, tretia miska strúhanka, a pripravila som si aj štvrtú, kde bolo okrem strúhanky aj chilli, pažitka a kokos. plnené olivy postupne obalíme múkou, vajíčkom a nakoniec stúhankou (resp. strúhankovou zmesou).
  3. nakoniec mi ešte ostalo dosť obaľovacej zmesi, ako aj feta syra, rovanký postup som preto zopakovala aj s na kúsky nakrájaným syrom. Nakoniec som všetko poukladala na olejom vymastený plech, a syr a olivy ešte raz prestriekala olejom, aby získali krásnu zlatú farbu a vložila do rúry (áno, do rúry - je to zdravšie ako fritovanie:). Samu ma prekvapilo, ako úžastne moje amuse-bouche (doslova "zábava pre ústa") chutili.... Na povrchu chrumkavé, vnútri lahodne mäkké.