Foto: mracik9
Prečo americký,možno pre tie ingrediencie,sú trošku finančne náročnejšie,ale je to taka mňamka, zo všetkého trošku.Ten receptík mám už veľa rokov a pečiem ho Zobraziť celý popisPrečo americký,možno pre tie ingrediencie,sú trošku finančne náročnejšie,ale je to taka mňamka, zo všetkého trošku.Ten receptík mám už veľa rokov a pečiem ho keď jabĺčok je veľa alebo už nie sú také kvalitné,skúste je fajnový.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme ingrediencie ktoré pridáme do cesta.Jabĺčka,čokoládu pokrájame na kocky, orechy posekáme na malé kúsky a prisypeme k tomu aj hrozienka.čo sa týka čokolády,ja pridávam rôzne druhy,najviac mi tam chutí študenská,alebo margotka,ale stačí aj na varenie.
-
2
Pripravíme si cesto.Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny,pridáme olej a múku zmiešanú zo sódou a škoricou.Jemne premiešame.
-
3
Do tejto zmesi pomaly pridávame jabĺčka,čokoládu,hrozienka a orechy.
-
4
Vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme zo začiatku na teplote 200 st C asi 10 minút, potom znížime na 180 st C a pečieme ďalších 40minút
-
5
Keď si nie sme istí či je koláčik upečený,skúsime špáradlom,ak sa naň nelepí už je upečený.
-
6
Tak a tu je výsledok,stačí iba pokrájať a jesť,mne sa zvýšila kyslá smotana,tak som do nej pridala trošičku cukru, lyžicu kakaa a poliala som ešte horúci koláčik,bol famózny.
Diskusia k receptu