Americké palacinky

segi - bez fotkysegi, 9. februára 2012

lahodne palaciny ,ktoré američania nazývajú vaflami ,,,

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1 ks
200 g
100 g
1 ks
 štipka
1/2 ks
0,05 l




Postup

  1. 1

    múku zmiešame z cukrom(pomer muky a cukru pre viac porcijí je dvojnásobok múky oproti cukru) pridáme mlieko a vanilkový cukor . dobre premiešame a pridáme vajce ktoré si môžme vopred predšľahať, pridáme aj rumovú arómu ,soľ a kypriaci prášok. pre obľúbencov piva môžme mliko zameniť s pivom.

  2. 2

    Na panvicu pridáme olej a pečieme ako obyčajne palacinky . pre lepšiu chuť odporúčam poriadne vela cesta na panvicu nech sú fajne hrubé.

Diskusia k receptu

babav
Waffles...sa nazyvaju podla formy ,v ktorej sa pecu....nie su to palacinky....
segi
ja viem,,,, ked je prekážka tak možete dať do vaflovača
babav
Prekazka nie je,ale nazov receptu ani uvodne slova nezodpovedaju pravde...;-)
segi
A by ste macka? Lebo fotka nezodpoveda pravde. :-D
evanaaa
Haha, @babav , ale ti to ten m ládenec dal, ale treba mu odpustiť, on ešte nevie, ako to tu ide a aké sú pravidlá. Ináč, palacinky môžu byť kľudne slovenské, Američania asi rum nedávajú. len toho cukru sa mi tam zdá trochu veľa.
palokuchki
No ja si myslim, ze to trochu presvihol. @babav , chcela len poradit a ma pravdu. Waffles nie su palacinky.
segi
sory no ale tak recept je na to aby sa vyskúšal a nie riešil tvar :)
2010
@segi , tak ako lievance nie su palacinky tak tvoje wafle nie su palacinky taraz blbosti , inac ta macka zije v Amerike tak vie o com hovori .Vyzeraju takto palacinky? Dufam ze redakcia sa zobudi a prepise taketo kraviny.



segi
@2010 ,,,, aby som sa nezlakol ,,,,, velmo mudre reči
2010
@segi , ked to redakcii nevadi volaj to aj Americke klobasy. Cheers
evusik
@segi hádam si už dospelý a mohol by si vedieť, že tu sa nikto do teba nechce navážať a poučovať ťa, ale ide o to, že ty by si sa mohol niečo priučiť... človek sa totiž učí celý život....
ak by sme sa totiž držali tvojej teórie potom by rezeň bolo len skryté meno pre fašírku :-) a varili by sme podľa vzoru Wericha a Buriana za výkrikov "vraž to tam" by sme do hrnca hádzali čo by nám prišlo pod ruku... miesto múky cukor veď sa sype, miesto mlieka víno veď sa leje, miesto džemu horčicu veď sa to podobá..... čo ty na to?
segi
len sa smejem aky sú všetci múdri a šikovní .....a tie keci o vyhrážaní sa asi nemátr doma čo robiť ,,tak riešte si svoje komplexi inde
segi
a dotaz že redakcia by mala rušiť vaše demotivačné komenty a negativitu voči ostatným ,, tak uvažujte nad sebou sami. riešiť tu pol roka jeden názov ,,, ste smiešny a ked sa bojite že nerozoznáte varechu od naberačky a kečup od horčice nemáte čo robiť v kuchyni ,,,,, dam si námahu a idem pozreť každý vaš recept a ak tam najdem jednu nejasnosť nedam vám s nou pokoj kym ma to bude baviť hlavny odkaz pre @2010




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia