Postup
-
1
Najprv oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky dajte do 1 misy a žĺtky do druhej. K žĺtkom pridajte múku, kypriaci prášok a mlieko. Vymiešajte hladké a husté tekuté cesto. Bielky vyšľahajte so soľou na tuhý sneh a preložte do žĺtkového cesta.
- 2
Na stredne silnom rozohrejte dobrú teflonovú panvicu, nalejte do nej trochu cesta a pražte zo dve minúty, kým lievanec nezačne pevnieť a zlatnúť. V tomto momente nasypte na neopraženú stranu niektorú zvolenú príchuť (pozri nižšie), potom lievanec uvoľnite lopatkou a obráťte. Pražte ďalej, kým lievanec nie je z oboch strán zlatistý.
- 3
Podávajte obliate javorovým sirupom , prípadne maslom a šľahačkou.
- 4
Možné príchute: čerstvá kukurica z klasu, chrumkavá slanina alebo pacetta, čučoriedky, banány, dusené jablko, postrúhaná čokoláda, hocičo, čo si viete predstaviť .
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu