Foto: archaa
Zdravé, chrumkavé a veľmi chutné. Vhodné k rôznym nátierkam či dipom.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Amaranth zalejeme vodou, pridáme soľ a privedieme do varu. Varíme 25 minút, až dokým voda úplne nenasiakne a amaranthová zmes sa nepodobá na hustú kašu. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- 2
Do uvareného amaranthu pridáme sezamové semienka, čierny sezam a chia. Dobre zmes premiešame.
- 3
Na plechy vystlaný papierom na pečenie rozotierame zmes po lyžiciach na tenké krekry pekne vedľa seba. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, potom krekry opatrne obrátime, vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
- 4
Po upečení vyberieme a podávame s ľubovoľným dipom, či nátierkou. Ja som k nim urobila bryndzovú.
- 5
Krekry môžete pripraviť aj nasladko...pridaním medu, cukru či škorice podľa vlastnej fantázie... Chutia výborne!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.peknetelo.eu/zdrave-potraviny/amarant-laskavec/...