Amarantové krekry

archaa - fotkaarchaa, 28. januára 2016
Amarantové krekry
Foto: archaa

Zdravé, chrumkavé a veľmi chutné. Vhodné k rôznym nátierkam či dipom.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
1/4 ČL
350 ml
2 PL
1 PL (alebo sezam klasický)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Amaranth zalejeme vodou, pridáme soľ a privedieme do varu. Varíme 25 minút, až dokým voda úplne nenasiakne a amaranthová zmes sa nepodobá na hustú kašu. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

  2. 2

    Do uvareného amaranthu pridáme sezamové semienka, čierny sezam a chia. Dobre zmes premiešame.

  3. 3

    Na plechy vystlaný papierom na pečenie rozotierame zmes po lyžiciach na tenké krekry pekne vedľa seba. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, potom krekry opatrne obrátime, vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme a podávame s ľubovoľným dipom, či nátierkou. Ja som k nim urobila bryndzovú.

    Amarantové krekry - obrázok 4
  5. 5

    Krekry môžete pripraviť aj nasladko...pridaním medu, cukru či škorice podľa vlastnej fantázie... Chutia výborne!

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tento recept sa mi bude hodiť, hneď ukladám do KK, nech nezabudnem. Zatiaľ som robila amarant iba na sladko. Idem ešte preštudovať linky od dievčat (marianne, methi), nech som o niečo múdrejšia :-)
Mnam prave som si ich spravila na olovrant a velmi sa z nich tesim, lebo doteraz vsetky recepty co som vyskusala s amarantom ma nijako nenadchli, ale tieto krekry su super. Vdaka za receptik.
@Micky81 : veľmi sa teším s tebou lebo mňa nadchli takisto a zvyknem ich jedávať miesto chleba...sú pre mňa takým knäckerbrotom... Ďakujem za správičku a vyskúšanie..Nech sa darí..

Pridaj komentár k receptu: