Amarantové krekry

Autor receptu: archaa

Zdravé, chrumkavé a veľmi chutné. Vhodné k rôznym nátierkam či dipom.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Amaranth zalejeme vodou, pridáme soľ a privedieme do varu. Varíme 25 minút, až dokým voda úplne nenasiakne a amaranthová zmes sa nepodobá na hustú kašu. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Do uvareného amaranthu pridáme sezamové semienka, čierny sezam a chia. Dobre zmes premiešame.
  3. Na plechy vystlaný papierom na pečenie rozotierame zmes po lyžiciach na tenké krekry pekne vedľa seba. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, potom krekry opatrne obrátime, vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
  4. Po upečení vyberieme a podávame s ľubovoľným dipom, či nátierkou. Ja som k nim urobila bryndzovú.
  5. Krekry môžete pripraviť aj nasladko...pridaním medu, cukru či škorice podľa vlastnej fantázie... Chutia výborne!