Amarantové krekry
Autor receptu: archaa
Zdravé, chrumkavé a veľmi chutné. Vhodné k rôznym nátierkam či dipom.
2 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Amaranth zalejeme vodou, pridáme soľ a privedieme do varu. Varíme 25 minút, až dokým voda úplne nenasiakne a amaranthová zmes sa nepodobá na hustú kašu.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Do uvareného amaranthu pridáme sezamové semienka, čierny sezam a chia. Dobre zmes premiešame.
- Na plechy vystlaný papierom na pečenie rozotierame zmes po lyžiciach na tenké krekry pekne vedľa seba. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, potom krekry opatrne obrátime, vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
- Po upečení vyberieme a podávame s ľubovoľným dipom, či nátierkou. Ja som k nim urobila bryndzovú.
- Krekry môžete pripraviť aj nasladko...pridaním medu, cukru či škorice podľa vlastnej fantázie... Chutia výborne!