Alsaské (francúzske) zemiaky

Autor receptu: retig

3 - 4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska, na kocky), drvenú rascu, hrášok (aj s troškou nálevu) a pokrájanú údeninu. Premiešame a na miernom plameni dusíme.
  2. Keď začne zmes v panvici voňať a spodok je mierne pripečený, zalejeme ju rozšľahanými vajíčkami (môžeme pridať mlieko). Premiešame a počkáme kým vajíčka zhustnú. Vyklopíme na misu a výdatne posypeme nasekaným petržlenom alebo pažítkou. Podávame so šalátom.
  3. Zemiaky môžeme kombinovať aj inak, napríklad so sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom, hubami, zvyškami mäsa...