Alsaské (francúzske) zemiaky
Autor receptu: retig
3 - 4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska, na kocky), drvenú rascu, hrášok (aj s troškou nálevu) a pokrájanú údeninu. Premiešame a na miernom plameni dusíme.
- Keď začne zmes v panvici voňať a spodok je mierne pripečený, zalejeme ju rozšľahanými vajíčkami (môžeme pridať mlieko). Premiešame a počkáme kým vajíčka zhustnú. Vyklopíme na misu a výdatne posypeme nasekaným petržlenom alebo pažítkou.
Podávame so šalátom.
- Zemiaky môžeme kombinovať aj inak, napríklad so sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom, hubami, zvyškami mäsa...
|