Akatsuki torta

gacy - fotkagacy, 3. februára 2013
Akatsuki torta
Foto: gacy

Môj priateľ mal dnes 20-te narodeniny a tak som sa rozhodla spraviť mu výnimočnú tortu. Obaja máme radi animovaný seriál Naruto a tak som Zobraziť celý popisMôj priateľ mal dnes 20-te narodeniny a tak som sa rozhodla spraviť mu výnimočnú tortu. Obaja máme radi animovaný seriál Naruto a tak som sa tím nechala inšpirovať :) Prvýkrát som narábala s marcipánom, ale myslím, že sa vydarila na perfektnú :) Chutila perfektne :)

Suroviny

cesto:
8 ks
400 g
400 g
30 g
1 ks
 vlažné
malinový krém:
1 ks
1/2 l
3 pl
3 pl
polovica
3 pl
čokoládová plnka:
3 ks
150 g
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Gélové farby Ja som požila tieto. (značka Wilton) Bežne sa dajú kúpiť v cukrárni. Cena za jeden kus je okolo 2-3 eur. Presne si to už nepamätám, ale sú naozaj perfektné :) (narábame s nimi veľmi opatrne. Stačí pár kvapiek a cesto/marcipán je perfektne zafarbený).

    Akatsuki torta - obrázok 1
  2. 2

    Dúhové cesto Cesto-->(zatiaľ si nechajte hriať rúru z oboch strán na 250°C) Poriadne vyšľaháme žĺtka s cukrom.(máme základ cesta) Potom pridáme olej a mierne prihriate vlažné mlieko. (cca 8 lyžíc oleju aj mlieka, podľa toho koľko sme dali vajíčok). Z bielok si vyšľaháme sneh. Pripravíme si do taniera múku a zamiešame ju s kypriacim práškom. Teraz do základu cesta pridáme stiedavo múku aj sneh. Všetko spolu zľahka vymiešane. -->Cesto si rozdelíme do 6-tich misiek. Každú časť zafarbíme pár kvapkami potravinárskeho farbiva (tak na špičku malej lyžičky). (fialová,modrá,zelená,oranžová,červená,žltá....fialová=modrá+červená, oranžová=červená+žltá) -->Namastíme si formu maslom (aj po okrajoch) a vysypeme hrubou múkou. --> Teraz vezmeme prvú misku a do stredu nádoby vylejeme jej obsah. Toto isté opakujeme s každou miskou cesta. Vždy lejem len do stredu :) hotovo -->Dáme do rúry na 10 min a stiahneme teplotu na 200°C.(rúru neotvárame!!!) Cesto sa nám úplne nafúkne a môžeme ho prikryť fóliou. Znížime teplotu na 170°C a necháme piecť 20 min. Potom už len kontrolujeme špáradlom či je cesto upečené. Nesmie sa na špáradlo cesto lepiť :) Ja som dokopy piekla 61min :D Vyberieme z rúry, dáme dole fóliu a necháme v nádobe vychladnúť. (nevadí ak pečiete dlhšie)

    Akatsuki torta - obrázok 2
  3. 3

    Malinový krém Vezmeme puding a obsah sáčku vysypeme do misky. Pridáme asi 2dl studeného mlieka, hladkú múku a kryštálový cukor (múka a cukor na obale z pudingu písané nie sú, takto bude krém hustý). Poriadne vymiešame.(máme základ pudingu) Zvyšné mlieko necháme prevrieť v hrnci a potom doň nalejeme základ pudingu. Miešame asi 2 min. Vymiešame maslo s práš.cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Hotovo :)

    Akatsuki torta - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládová Plnka Do mliekového hrncu(alebo hrniec nad parou) nalámeme čokoládu a varíme až pokiaľ sa neroztopí. Potom pridáme vajcia a cukor.(možno sa zdá že vznikne praženice ale žiaden strach) Miešame 18min....aby bol krém hustý. Dáme krém do misky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do krému pridáme vymiešané maslo. hotovo :)

    Akatsuki torta - obrázok 4
  5. 5

    Hotovenie torty Korpus si rozkrojíme vodorovne na 3 časti. Prvú časť potrieme malinovým krém a priložíme druhú časť. Tú potrieme čokoládovou plnkou a priložíme poslednú časť. Celú tortu potrieme džemom (najlepší je ríbezľový) a necháme v chladničke stuhnúť. (kvôli džemu sa lepšie poťahuje marcipán, torta sa nerúca)

    Akatsuki torta - obrázok 5
  6. 6

    Marcipán Pôvodne som chcela spraviť mliečny marcipán podľa tohto, určite perfektného, receptu. http://varecha.pravda.sk/recepty/mliecny-marcipan-fotorecept/27435-recept.html#koment1 Vznikne vám cca 1kg mliečneho marcipánu. Suroviny naň by ma však vyšli tak okolo 6€ a tak som šla do cukrárne a kúpila som si K2 1kg za 5,80€ (biela hmota, chutí presne ako marcipán, vhodná na poťahovanie aj tvarovanie figúrok). Dá sa zakúpiť aj lacnejšia za 4,70€...názov už neviem...ale tá je potom len na poťahovanie. Doma som ešte mala 0,5kg hmoty „Pasta Dama Top“ tú som použila na poťah (Pasta dama top stojí 5,80€ 1kg...tiež dostupné v cukrárni). -->Marcipán skladujeme v chladničke. Môže sa zdať veľmi tvrdý tak ho dáme na chvíľku do mikrovonky. Cesto som vaľkala na obyčajnej drevenej doske s dreveným valčekom (nič špeciálne nepotrebujete). Namiesto múky posypte dosku Solamilom (alebo zlatým klasom). Odporúča sa hrúbka 4mm ale pokojne môžete aj tenší ak sa vám nebude trhať --> marcipán farbíme po kvapkách . na celú tortu aj s postavičkami som spotrebovala max 0,5kg marcipánu

    Akatsuki torta - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerala, keď som ju ozdobovala :)

    Akatsuki torta - obrázok 7
  8. 8

    Tieto postavičky som dávala na ňu :) zabrali mi kopec času :D

    Akatsuki torta - obrázok 8
  9. 9

    A takáto je rozkrojená :)

    Akatsuki torta - obrázok 9

Diskusia k receptu

danielas
Zaujímavá tortička,nevšedná. Verím,že tie postavičky zobrali kopec času.
Sú vydarené .-)
medovnicek
veru dala si si záležať, ale výsledok stál za to a priateľ sa jej určite potešil, si šikulka
francuzska1
Waaaaaaaaau!!! Palec hore, si sikovna!!! Urcite si priatelovi spravila obrovsku radsot;-)))!!! Ten ta musi uplne zboznovat!!!!!!
radost
@gacy ty máš svätú trpezlivosť aj šikovné rúčky...zdá sa-že išlo ti to "poľahúčky"...:-)))
brmbolka
to je nádhera, krása, tá tortička spieva, veľká chvála, šikulka a 1*
tatranka
Vieš ako sa vraví: Láska hory prenáša,láska ako trám! ...A ja len dodám,je vidieť,že si pozorná k svojmu priateľovi a že ho máš rada.Naozaj si sa s tortičkou pohrala a dúfam,že priateľ bol z nej nadšený.
Jemu blahoželám k takej šikovnej priateľke ako si ty.Nech vám toto pekné priateľstvo-láska,vydrží!
natali
velmi krásna torktička a tie postavičky sú podarené :)
evanaaa
krásne vydarené dielko, treba mať trpezlivosť a mne ostáva len chváliť a obdivovať.
gacy
Pani dakujem kočky za pochvalu :) Jasne priatel sa potesil :) bodaj by nie :D mozno si spravim živnost :DDD
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Si veľmi šikovná. Celá torta je umelecké dielko.
hannah22
tak ozaj klobúk dole, máš na to aby si mala živnost, kreativita ti nechýba a hlavne si zručná, ozaj moderne poňatá tortička... nech sa ti darí a nechýbajú nápady..... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia