Akatsuki torta

Autor receptu: gacy

Môj priateľ mal dnes 20-te narodeniny a tak som sa rozhodla spraviť mu výnimočnú tortu. Obaja máme radi animovaný seriál Naruto a tak som sa tím nechala inšpirovať :) Prvýkrát som narábala s marcipánom, ale myslím, že sa vydarila na perfektnú :) Chutila perfektne :)

Postup

  1. Gélové farby Ja som požila tieto. (značka Wilton) Bežne sa dajú kúpiť v cukrárni. Cena za jeden kus je okolo 2-3 eur. Presne si to už nepamätám, ale sú naozaj perfektné :) (narábame s nimi veľmi opatrne. Stačí pár kvapiek a cesto/marcipán je perfektne zafarbený).
  2. Dúhové cesto Cesto-->(zatiaľ si nechajte hriať rúru z oboch strán na 250°C) Poriadne vyšľaháme žĺtka s cukrom.(máme základ cesta) Potom pridáme olej a mierne prihriate vlažné mlieko. (cca 8 lyžíc oleju aj mlieka, podľa toho koľko sme dali vajíčok). Z bielok si vyšľaháme sneh. Pripravíme si do taniera múku a zamiešame ju s kypriacim práškom. Teraz do základu cesta pridáme stiedavo múku aj sneh. Všetko spolu zľahka vymiešane. -->Cesto si rozdelíme do 6-tich misiek. Každú časť zafarbíme pár kvapkami potravinárskeho farbiva (tak na špičku malej lyžičky). (fialová,modrá,zelená,oranžová,červená,žltá....fialová=modrá+červená, oranžová=červená+žltá) -->Namastíme si formu maslom (aj po okrajoch) a vysypeme hrubou múkou. --> Teraz vezmeme prvú misku a do stredu nádoby vylejeme jej obsah. Toto isté opakujeme s každou miskou cesta. Vždy lejem len do stredu :) hotovo -->Dáme do rúry na 10 min a stiahneme teplotu na 200°C.(rúru neotvárame!!!) Cesto sa nám úplne nafúkne a môžeme ho prikryť fóliou. Znížime teplotu na 170°C a necháme piecť 20 min. Potom už len kontrolujeme špáradlom či je cesto upečené. Nesmie sa na špáradlo cesto lepiť :) Ja som dokopy piekla 61min :D Vyberieme z rúry, dáme dole fóliu a necháme v nádobe vychladnúť. (nevadí ak pečiete dlhšie)
  3. Malinový krém Vezmeme puding a obsah sáčku vysypeme do misky. Pridáme asi 2dl studeného mlieka, hladkú múku a kryštálový cukor (múka a cukor na obale z pudingu písané nie sú, takto bude krém hustý). Poriadne vymiešame.(máme základ pudingu) Zvyšné mlieko necháme prevrieť v hrnci a potom doň nalejeme základ pudingu. Miešame asi 2 min. Vymiešame maslo s práš.cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Hotovo :)
  4. Čokoládová Plnka Do mliekového hrncu(alebo hrniec nad parou) nalámeme čokoládu a varíme až pokiaľ sa neroztopí. Potom pridáme vajcia a cukor.(možno sa zdá že vznikne praženice ale žiaden strach) Miešame 18min....aby bol krém hustý. Dáme krém do misky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do krému pridáme vymiešané maslo. hotovo :)
  5. Hotovenie torty Korpus si rozkrojíme vodorovne na 3 časti. Prvú časť potrieme malinovým krém a priložíme druhú časť. Tú potrieme čokoládovou plnkou a priložíme poslednú časť. Celú tortu potrieme džemom (najlepší je ríbezľový) a necháme v chladničke stuhnúť. (kvôli džemu sa lepšie poťahuje marcipán, torta sa nerúca)
  6. Marcipán Pôvodne som chcela spraviť mliečny marcipán podľa tohto, určite perfektného, receptu. http://varecha.pravda.sk/recepty/mliecny-marcipan-fotorecept/27435-recept.html#koment1 Vznikne vám cca 1kg mliečneho marcipánu. Suroviny naň by ma však vyšli tak okolo 6€ a tak som šla do cukrárne a kúpila som si K2 1kg za 5,80€ (biela hmota, chutí presne ako marcipán, vhodná na poťahovanie aj tvarovanie figúrok). Dá sa zakúpiť aj lacnejšia za 4,70€...názov už neviem...ale tá je potom len na poťahovanie. Doma som ešte mala 0,5kg hmoty „Pasta Dama Top“ tú som použila na poťah (Pasta dama top stojí 5,80€ 1kg...tiež dostupné v cukrárni). -->Marcipán skladujeme v chladničke. Môže sa zdať veľmi tvrdý tak ho dáme na chvíľku do mikrovonky. Cesto som vaľkala na obyčajnej drevenej doske s dreveným valčekom (nič špeciálne nepotrebujete). Namiesto múky posypte dosku Solamilom (alebo zlatým klasom). Odporúča sa hrúbka 4mm ale pokojne môžete aj tenší ak sa vám nebude trhať --> marcipán farbíme po kvapkách . na celú tortu aj s postavičkami som spotrebovala max 0,5kg marcipánu
  7. Takto vyzerala, keď som ju ozdobovala :)
  8. Tieto postavičky som dávala na ňu :) zabrali mi kopec času :D
  9. A takáto je rozkrojená :)