Africké kura (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...No čo, poznám kuchárku, ktorá prišla s týmto receptom... Robili to u nich v kuchyni (recept dones šéf) a vraj to bolo dobré... Tak sme to vyskúšali... Ozaj, prečo Africké kura, keď sú tam kuracie krídla??? Dnes pečieme, ale dá sa to aj grilovať.
30 minút príprava |
120 minút na 190 °C |
Postup
- Potrebné suroviny - druhé balenie krídelok nevidno.
- Kuracím krídlam odrežeme končeky.
- Očistíme a nastrúhame zázvor - tu je ukážka, koľko ho asi treba.
- Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska.
- Nastrúhaný zázvor zalejeme asi pol litrom pomarančového džúsu.
- Pridáme nakrájanú cibuľku.
- Pridáme 1 kávovú lyžičku čierneho korenia.
- A 2 kávové lyžičky Podravky, premiešame.
- Naukladáme kuracie krídelká.
- Zalejeme zvyškom džúsu a dáme do chladničky na 12-24 hodín.
- Po... Kuracie krídelka poukladáme do pekáča vnútornou stranou hore, pridáme ,,majčinu", a na hodinku šup s tým do rúry na cca 190 °C.
- Po hodinke vyberieme z rúry, pootáčame kuracie krídla a zasa na hodinku dáme do rúry - potrebujeme ten džús vypariť.
- A ďalšia hodinka je preč a my máme hotovo... Stačí servírovať, zjesť a potom vylizovať šťavu, je mňamková.
- DOBRÚ CHUŤ