Africké kura (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...No čo, poznám kuchárku, ktorá prišla s týmto receptom... Robili to u nich v kuchyni (recept dones šéf) a vraj to bolo dobré... Tak sme to vyskúšali... Ozaj, prečo Africké kura, keď sú tam kuracie krídla??? Dnes pečieme, ale dá sa to aj grilovať.

30 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Postup

  1. Potrebné suroviny - druhé balenie krídelok nevidno.
  2. Kuracím krídlam odrežeme končeky.
  3. Očistíme a nastrúhame zázvor - tu je ukážka, koľko ho asi treba.
  4. Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska.
  5. Nastrúhaný zázvor zalejeme asi pol litrom pomarančového džúsu.
  6. Pridáme nakrájanú cibuľku.
  7. Pridáme 1 kávovú lyžičku čierneho korenia.
  8. A 2 kávové lyžičky Podravky, premiešame.
  9. Naukladáme kuracie krídelká.
  10. Zalejeme zvyškom džúsu a dáme do chladničky na 12-24 hodín.
  11. Po... Kuracie krídelka poukladáme do pekáča vnútornou stranou hore, pridáme ,,majčinu", a na hodinku šup s tým do rúry na cca 190 °C.
  12. Po hodinke vyberieme z rúry, pootáčame kuracie krídla a zasa na hodinku dáme do rúry - potrebujeme ten džús vypariť.
  13. A ďalšia hodinka je preč a my máme hotovo... Stačí servírovať, zjesť a potom vylizovať šťavu, je mňamková.
  14. DOBRÚ CHUŤ