Adventné čokoládové potešenie s višňami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 9. decembra 2015
Adventné čokoládové potešenie s višňami
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
15 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Na krém:
500 ml
1 bal.
 (hmotnosť po odkvapkaní 370 g)
Na cesto:
1 bal.
260 ml
30 ml
2 ks
Na ozdobenie:
2 zarovnané PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), papier na pečenie, sitko, 2 formy na srnčí chrbát (30 × 11 cm).

  2. 2

    Na prípravu krému obsah vrecúška so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a uložíme aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do chladničky. Višne necháme dobre odkvapkať na sitku.

  3. 3

    Na prípravu cesta obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) pripravíme s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie na plochu 30 x 30 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.

  4. 4

    Elektrická rúra: 200 °C , Teplovzdušná rúra: 180 °C , Plynová rúra: stupeň 4 .Doba pečenia: asi 15 minút.

  5. 5

    Korpusy necháme vychladnúť a potom z nich opatrne stiahneme papier na pečenie. Z každého odkrojíme pruh široký 10 × 30 cm. Zvyšné korpusy vložíme do foriem vyložených papierom na pečenie.

  6. 6

    Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, rozdelíme na polovice a časť naplníme do foriem. Na krém poukladáme odkvapkané višne a potrieme druhou časťou krému. Odkrojeným pruhom korpusu zakryjeme krém a až do podávania uchováme v chladničke.

  7. 7

    Múčniky vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a posypeme kakaom.

  8. 8

    TIP: Ak chcete múčnik ešte slávnostnejší, použite na ozdobenie namiesto kakaa Polevu svetlú Dr.Oetker.

Diskusia k receptu