Adventné čokoládové potešenie s višňami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
15 minút na 200-180 °C |
Postup- Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), papier na pečenie, sitko, 2 formy na srnčí chrbát (30 × 11 cm).
- Na prípravu krému obsah vrecúška so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a uložíme aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do chladničky. Višne necháme dobre odkvapkať na sitku.
- Na prípravu cesta obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty ) pripravíme s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie na plochu 30 x 30 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
- Elektrická rúra: 200 °C , Teplovzdušná rúra: 180 °C , Plynová rúra: stupeň 4 .Doba pečenia: asi 15 minút.
- Korpusy necháme vychladnúť a potom z nich opatrne stiahneme papier na pečenie. Z každého odkrojíme pruh široký 10 × 30 cm. Zvyšné korpusy vložíme do foriem vyložených papierom na pečenie.
- Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, rozdelíme na polovice a časť naplníme do foriem. Na krém poukladáme odkvapkané višne a potrieme druhou časťou krému. Odkrojeným pruhom korpusu zakryjeme krém a až do podávania uchováme v chladničke.
- Múčniky vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a posypeme kakaom.
- TIP: Ak chcete múčnik ešte slávnostnejší, použite na ozdobenie namiesto kakaa Polevu svetlú.
|