Adventné čokoládové potešenie s višňami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
15 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), papier na pečenie, sitko, 2 formy na srnčí chrbát (30 × 11 cm).
  2. Na prípravu krému obsah vrecúška so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a uložíme aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do chladničky. Višne necháme dobre odkvapkať na sitku.
  3. Na prípravu cesta obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty ) pripravíme s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie na plochu 30 x 30 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
  4. Elektrická rúra: 200 °C , Teplovzdušná rúra: 180 °C , Plynová rúra: stupeň 4 .Doba pečenia: asi 15 minút.
  5. Korpusy necháme vychladnúť a potom z nich opatrne stiahneme papier na pečenie. Z každého odkrojíme pruh široký 10 × 30 cm. Zvyšné korpusy vložíme do foriem vyložených papierom na pečenie.
  6. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, rozdelíme na polovice a časť naplníme do foriem. Na krém poukladáme odkvapkané višne a potrieme druhou časťou krému. Odkrojeným pruhom korpusu zakryjeme krém a až do podávania uchováme v chladničke.
  7. Múčniky vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a posypeme kakaom.
  8. TIP: Ak chcete múčnik ešte slávnostnejší, použite na ozdobenie namiesto kakaa Polevu svetlú.