10 minutové šišky - bezlepkové

ppokia - fotkappokia, 13. januára 2012
10 minutové šišky - bezlepkové
Foto: ppokia

Tento recept som našla na faceboku, original je od Monik Kontrasovej. Sú skvelé a už dávno mi tak nič bezlepkové nezachutilo ako tieto šišky.Budem rad keď ich čo najviac ľudí ochutná.Nie každý chodí na FB.

12ks
porcií
5min minút
príprava
5min minút
tepelná úprava

Suroviny

8 -10 PL
2 PL
200 g
1
1/5 čl
1 Pl
  štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak toto sú suroviny na šišky.

    10 minutové šišky - bezlepkové - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme smotanu,žľtok ,štipku soli,múku, sodu bikarbonu a prášk. cukor. Na koniec pridám rum..Vypracujeme jemné cesto nie husté. každý nemáme rovnaké lyžice tak si dávajte po jednej lyžice mne vyšlo 8 lyžíc potom by to bolo husté.Asi takéto my vyšlo cesto.

    10 minutové šišky - bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu si dáme rozpáliť olej a lyžicou vkladáme šišky. Ja som na jednu lyžicu nabrala cesto a druhou som ho zosunula do oleja.

    10 minutové šišky - bezlepkové - obrázok 3
  4. 4

    A takto sa smažili.....

    10 minutové šišky - bezlepkové - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec si šišky máličko na boku narežem a plním nutelou alebo ich len posýpem práškovým cukrom.A toľkoto my z toho vyšlo asi 12ks.

    10 minutové šišky - bezlepkové - obrázok 5

Diskusia k receptu

ainy
super, ukladám a tiež skúsim :-)
damisa
robíš mi chute na šišky musím aj ja urobiť
valeri
to je nejaka specialna muka? Lebo recept sa mi paci aj ked nie som celiaticka
zdenkas
Kto vie aké by to bolo s obyčajnou múkou??Aj mne sa to páči taká rýchlovka
bejgi
robíš ich bez droždia?? A sú také pekné nadýchané? Ukladám :)
ppokia
Dik všetkým,Valeri to je bezlepková múka ale nemal by byť problém aj s klasickou mukou. droždie tam nie je a su pékné nadýchané to asi ta soda bikarbona. Čerstvé su fantastické chrumkava kôrka a strd mekučký vždy si 3 -4 odložím na druhý deň. tiež sú výborné achutia ako z klasickej muky.
elekra
Pekne sa Ti podarili a sú raz-dva hotové
matka07
Tvoje šišky vyzerajú krásne, mne sa opäť podarili lievance...
slawi
Vyskusam, sisky sa mi este nepodarilo dobre spravit.A dala by som si s jahodovou penou.
shiwave
vyskúšala som teda dnes aj ja..:) chutia super, ale vyzerajú tak lievancovito :))) asi som spravila príliš husté cesto.. a nedala dosť oleja, že pri vyprážaní nenarástli ako pravé..:) ale nevadí.. mne chutili a aj ostatným stravníkom, takže nie je o čom :)) určite sa chystám vyskúšať aj klasické, kysnuté šišky.. raz...:) keď budem veľká ;)
ppokia
shiwave, ak je cesto husté môže s zriediť mliekom a oleja som mala tak do polovce panvice tak ako je na obrázku. Olej musí byť dobre horuci a potom otáčať.Keď je cesto moc husté potom sa neprepečú dobre ale časom prideš nato aké husté to má byť.mne sa vždy podaria moc riedké. a preto sa rýchlo napuchnu.už som robila aj tak že som dal len 5 lyžíc múkya stačilo to.
používateľ nemá avatar
eps
eps
Perfektný recept - odporúčam, ozaj chutné jedlo.
hela60
Vyskúšala som, mne chutili.....robila som pre dcéru, neviem či aj jej:)
inazv
Sú perfektné, pre mňa bolo cesto dosť husté, tak som ho zriedila mliekom. Odporúčam....
alexa73
Práve som ich dopiekla . Jednoduchá a rýchla príprava .Sú krásne nadýchané , chuťovo perfektné . Ešte dobre , že som ich urobila z dvojitej dávky !
1x ppokia
1alicia1
dalo by sa to upiecť aj v rúre, alebo by z toho vzniklo niečo divné?
ppokia
neviem čo by to spravilo pri pečení v rúre?Treba vyskúšať a ak sa podaria treba dať sem na stranku.

martab
Vnuk mabezlepkovu aj bezlatoznu dietu - cim nahradit kyslu smotanu? A on miluje sisky
hela60
martab, je aj bezlaktozova kyslá smotana. Majú aj v Lidli, ale je na nej napísané delaktozovaná
1x ppokia
ktrn
Neviem,kde som spravila chybu,polovicu som mala vnutri celkom surov u,piekla som pomaly.druhykrat to bolo trochu lepsie,ale aj tak boli niektore surove.nedali sa spravit tensie.co robim zle?inak,tie co boli upecene boli mnam☺
ppokia
Ktrn, ajmne sa stalo že boli niektoré vo vnutri surové , vtedy som mala tuhe cesto a nesmu sa rýchlo spiecť. Je veľmi dôležité aby sa cestodobre vymiesilo a bolo jemné nie tuhé.No apri pečení treba obracať.Ak rýchlo tmavnu treba stíšiť teplotu. Vtedy zvyknu byť vstrede surové.
charonswife
Sice som pouzila ine muky (nejaku univerzalku od Scharu +dve lyzice kokosovej), ale vysledok bol i tak nad ocakavania!
1x ppokia
babinka
robila som uz dvakrat, s obyčajnou hladkou múkou a s jogurtom a bolo to rychle a mnam, mnam.... a obalovane s kakaom s praskovym cukrom, hm, to je dobrota
1x ppokia
alanr
Vyskúšala som ich zo schär farina, zdajú sa mi hutné, ale inú som doma nemala.
Menšie sú ok, väčšie sú neprepečené, tak nabudúce urobím menšie.
1x ppokia
ppokia
Som rada ked píšete aj svoje skúsenosti s inými múkami. Aspon sa v tom lepšie zorientujeme . Vďaka za komentáre.

Ďalšie recepty: