TUNEL

merylin - bez fotkymerylin, 31. októbra 2012

Zákusok Tunel velmi oblúbený v mojej rodine je velmi chutný -treba vyskúšať doporučujem.

30
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

12  ks
22  dkg
22 dkg
 1 lyžička
 1 lyžica
Plnka:
0,5 l
 2 ks
250 g
15  dkg
1  ks
2  ks
1  ks
20  dkg

Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom ,primiešame múku so sodou bic. Vyšľaháme sneh z bielok a zašľaháme do cesta.Rozdelíme cesto na 2 časti. Do jednej pridáme kakao.Obidve cestá upečieme na plechu vymastenom a múkou posypanom s rozmermi 40 x 30 cm.Pečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe.PLnka: Uvaríme puding ,heru vymiešame s cukrom a postupne do nej pridávame po častiach puding a vymiešame ho na hladký krém. Kakaové cesto pozdlž prerežeme na 2 diely.Svetlé cesto po šírke na 4 diely.Oblejeme ich nálevom u kompotu.Pripravíme si 2 formy na srnčí chrbát.Do každej vložíme jeden diel kakaového cesta, pritlačíme ho ku stenám a potrieme časťou pudingového krému.Na krém uložíme polovičky marhúľ a natrieme dalšou vrstvou krému.Na ňu položíme po jednom diele svetlého cesta ,potom znovu krém dáme kolieska banánov a zasa vrstvu krému, na ktorú dáme jahody. Zákusok v obidvoch formách ukončíme uložením svetlého cesta pritlačíme ho a odložíme aspoň na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.Potom vyklopíme z foriem potrieme džemom a oblejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
určite vyskúšam, recept na tento zákusok som nemala.
marijanka712
dakujem za primomenutie niekedy som ho robila na velkonočné sviatky a v lete ked bolo dostatok čerstvého ovocia je vynikajúci aj s kompotom aj s čerstvým ovocim .Ešte jeden grif by som poradila čo ma naučila skúsenosť do formy si dám alobal , alebo potravinovú foliu lahšie sa vyberá až vtedy ked je plát v o forme polievam šťavou môže sa pridať aj rum a postupujem ako je v originál rp. ked si dáte foliu lahšie sa s formy vyberá a je uhladenejší ten zákusok lahšie sa polieva s čokoládou . A ešte pre takých papkáčov ako my čo obmedzujeme trocha sladke druhú časť môžte uložiť do mrazničky a máte pripravený zákusok pre náhodných hostí a potom stačí len 2 hod na to aby sa rozmrazil polejete s čokoládou alebo inou ovocnou polevou a papate.... Ináč ho vrelo doporučujem je fakt vynikajúci a tebe @merylin gratulujem vynikajúco sa ti podaril aj farebne ti pekne ladí ....1*****

Zaujímavé video z archívu TV Varecha