TUNEL

Autor receptu: merylin

Zákusok Tunel velmi oblúbený v mojej rodine je velmi chutný -treba vyskúšať doporučujem.

30
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom ,primiešame múku so sodou bic. Vyšľaháme sneh z bielok a zašľaháme do cesta.Rozdelíme cesto na 2 časti. Do jednej pridáme kakao.Obidve cestá upečieme na plechu vymastenom a múkou posypanom s rozmermi 40 x 30 cm.Pečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe.PLnka: Uvaríme puding ,heru vymiešame s cukrom a postupne do nej pridávame po častiach puding a vymiešame ho na hladký krém. Kakaové cesto pozdlž prerežeme na 2 diely.Svetlé cesto po šírke na 4 diely.Oblejeme ich nálevom u kompotu.Pripravíme si 2 formy na srnčí chrbát.Do každej vložíme jeden diel kakaového cesta, pritlačíme ho ku stenám a potrieme časťou pudingového krému.Na krém uložíme polovičky marhúľ a natrieme dalšou vrstvou krému.Na ňu položíme po jednom diele svetlého cesta ,potom znovu krém dáme kolieska banánov a zasa vrstvu krému, na ktorú dáme jahody. Zákusok v obidvoch formách ukončíme uložením svetlého cesta pritlačíme ho a odložíme aspoň na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.Potom vyklopíme z foriem potrieme džemom a oblejeme čokoládovou polevou.