Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Všetci máme radi bleskové recepty a navyše, ak všetkým chutí....tak prečo sa nepodeliť? Recept mám od mojej sestry, ktorej veeeľmi ďakujem.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Množstvo som neudávala, každý máme doma iných hladošov:)
  2. Očistené zemiaky pokrájame, dáme variť do vriacej posolenej vody. Cestovinu ( akúkoľvek doma máme, najlepšie sú fliačky, ale nie je to podmienka, vidíte, ja som použila kolienka) tiež uvaríme. Zemiaky scedíme popučíme.
  3. Pridáme pokrájaný kôpor a bryndzu, znova pretlačíme.
  4. Aby bola plnka nie príliš hustá, pridáme mlieko, zamiešame, až získame plnku požadovanej konzistencie.
  5. Plnku pridáme k uvareným a scedeným cestovinám a opäť zamiešame.
  6. Ochutnáme, či je dostatočne slané, ak nie pridáme soľ, ak je to podľa našich chuťových pohárikov, môžeme podávať.
  7. A na záver jeden tip: ak nemáme doma bryndzu a namiesto toho sa nám v chladničke povaľuje akýkoľvek mäkký syr, môžeme ho použiť. Mám odskúšanú aj túto obmenu a tiež všetkým chutí :) Prajem dobrú chuť!