Vytvorte ideálne spojenie Pizza & Víno

P.R. Servis, 24. novembra 2020     7 minút čítania

INZERCIA - Reštaurácie sú opäť zatvorené, no urobiť si romantický večer z pohodlia domova nemusí byť vôbec náročné. Zabudnite na Netflix&chill, využite tradičné kúzlo sviečok, hudby v pozadí, lahodného jedla a fľaše dobrého vína. Ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok.



Foto: Dr. Oetker

Stvorení jeden pre druhého

Podľa nedávneho prieskumu zje priemerný Talian 45 pízz ročne a až 82 % obyvateľov Talianska volí pizzu za svoje najobľúbenejšie jedlo. Nie je to inak ani u Slovákov, ktorí siahajú po tejto jedinečnej pochúťke takmer pri každej príležitosti. V spoločnosti Dr. Oetker dobre vedia, že ideálny večer musí byť dotiahnutý do posledných detailov. Preto v spolupráci s profesionálnym someliérom vytvorili štrnásť výnimočných kulinárskych spojení pízz Ristorante a najslávnejších odrôd vína, ktoré posúvajú chuťové zážitky na ešte vyššiu úroveň.
„Tento rok pizza Ristorante oslavuje svoje 35. výročie. Jej výroba sa začala dvomi druhmi pízz, ktoré sa už vtedy vyznačovali tenkým a chrumkavým cestom. Vďaka jej popularite sa dnes pod značkou Ristorante vyrába viac ako 20 druhov pízz predávaných vo vyše 30 krajinách sveta. Prostredníctvom projektu „Pizza & Víno“ sme chceli poukázať na to, že ideálny pár s vínom môže vytvoriť nielen syr, mäso či ryba, ale aj naša pizza,“ hovorí o projekte Alice Vanková, Senior product manager v spoločnosti Dr. Oetker a dodáva: „Taktiež sme sa rozhodli v tomto neľahkom období inšpirovať páry a prepašovať trochu talianskej romantiky do ich domácností. Viete, nie je totiž víno ako víno a nie je pizza ako pizza. Rovnako ako v živote platí, že niektorí sú skrátka stvorení jeden pre druhého.“

Nechajte sa inšpirovať a ponorte sa spoločne s nami do sveta Pizze & Vína.

Ristorante Pizza Salame a Frankovka modrá

Spojenie pre silné osobnosti! Ristorante Pizza Salame nesie v sebe jednoducho dokonalé spojenie chrumkavého cesta, bohatého paradajkového základu, talianskych byliniek a prvotriednej salámy, ktorej chuť na pizzi skvele vyniká. Pri kombinácii  aromatických a pikantnejších surovín odporúčame červené suché odrodové víno – Frankovku modrú. Táto odroda ponúka ľahké víno s nenáročnou ovocnou chuťou a konzumuje sa väčšinou mladé.

Náš tip: K Ristorante Salame odporúčame odrodu Frankovka modra od Vitis Galéria.



Foto: Dr. Oetker

Novinka Ristorante Pizza Spinaci a ľahké víno Müller Thurgau

Ak dostanete chuť na vegetariánsku kuchyňu, siahnite po Ristorante Spinaci. Vychutnajte s skvelé spojenie tenkého chrumkavého cesta, čerstvého listového špenátu a šťavnatých cherry paradajok na bohatom paradajkovom základe, ktoré je doplnené o kombináciu syrov eidam a mozzarella. Celková chuť pizze je podčiarknutá jemne pikantnou cesnakovou omáčkou. K tejto pizzi odporúčame akostné suché víno, odrodu Müller Thurgau. Ide o odrodu, ktorá má miernu kyselinku, chuť po propolise a vôňu po kvete lipy.

Náš tip: K Ristorante Spinaci odporúčame Müller Thurgau od Vitis Galéria.



Foto: Dr. Oetker

Ristorante Pizza Quattro Formaggi a svieži Rizling vlašský

Tento pár je skôr harmonickou päticou než dvojicou. Ristorante Quattro Formaggi je totiž fúziou štyroch druhov syra – mozzarelly, eidamu, ementálu a modrého plesnivého syra. Ak si dávate pizzu, ktorej hlavnou prísadou je syr, najlepšie si ju vychutnáte v kombinácii s ľahkým a suchým bielym vínom, akým je napríklad Rizling vlašský. Ide o odrodu, ktorá má svetlozelenú až zelenožltú farbu, neutrálnu vínnu až kvetinovú vôňu pripomínajúcu horké mandle alebo zelené jablká. Chuť je príjemná, svieža a jemná, s typickou výraznou kyselinkou a veľmi nežným odrodovým buketom.

Náš tip: K Ristorante Quattro Formaggi si doprajte Rizling vlašský od Vitis Galéria.



Foto: Dr. Oetker

Ristorante Pizza Hawaii a voňavý Rizling rýnsky

Doprajte si exotické dobrodružstvo priamo vo vašej obývačke vďaka najkontroverznejšie vnímanej pizzi na svete, ktorá je bohato obložená šunkou a ananásom. Sladkú chuť ananásov najlepšie doplníte trochu kyslejšou chuťou suchého vína, ideálne bieleho, akým je napríklad Rizling rýnsky. Má totiž typickú jemnú kvetinovú vôňu, ale môže byť cítiť aj po marhuľovom kvete, broskyniach, sene či dokonca po zelenom citróne. Chuť vína je korenistá a plná, zvýraznená pikantnou kyselinkou.

Náš tip: Náš tip: K Ristorante Hawaii si doprajte Rizling rýnsky od Vitis Galéria.



Foto: Dr. Oetker

Ristorante Piccolissima Prosciutto e Crema a Frankovka modrá rosé

Máte v pláne romantický filmový večer? Siahnite po deviatich kúskoch Piccolissima s výberovou šunkou na jemnom smotanovom základe. K chutným kúskom dolaďte Frankovku modrú rosé, ktorá sa vyznačuje krásnou lososovitou farbou a ovocnou vôňou s nádychom lesných jahôd a malín. V chuti cítiť smotanové tóny a celý dojem vína dotvára šťavnatá kyselinka.

Náš tip: Náš tip: K Ristorante Piccolissima Prosciutto e Crema si doprajte Frankovku modrú rosé od Vitis Galéria.



Foto: Dr. Oetker

Ďalšie inšpirácie a lahodné spojenia nájdete na https://www.oetker.sk/pribeh-pizze?#vino

Nezabudnite pri príprave domáceho rande na správne stolovanie. Dôležité je aj vhodné oblečenie, na malú chvíľu teda vymeňte „home-officové tepláky“ za niečo formálnejšie. Dajte si na romantickom večere záležať, vaša polovička to určite ocení. Vzťahy sú predsa niečo, na čom treba pracovať, aj keď svetom zúri pandémia.

Prajeme vám príjemné chuťové zážitky!








 



TOPlist