
Foto: Shutterstock
1. Vajíčka – na výbere záleží
Ak máte možnosť, použite domáce vajcia, ak nie a ste odkázaní na vajíčka zo supermarketu, tak uprednostnite tie z voľného chovu.2. Akú panvicu?
Na prípravu omelety sú najvhodnejšie panvice s nepriľnavým povrchom, aby nebolo potrebné použiť veľa tuku. Overené sú teflónové panvice.3. Poriadne rozohriať a šetriť tukom
Skôr než na panvicu dáte tuk a vajíčka, poriadne ju rozohrejte. Potom dajte malé množstvo tuku. Výber tuku je otázkou chuti - niekto má najradšej maslo, iný bravčovú masť či rastlinný olej.
Foto: Shutterstock
4. Šľahať, šľahať
Na jednu omeletu počítajte s tromi vajíčkami. Tajomstvo nadýchanej a vláčnej omelety je v šľahaní – čím viac vajíčka vyšľaháte, tým bude omeleta nadýchanejšia a vláčnejšia.5. Čím omeletu vylepšiť
Omeletu môžete urobiť základnú, čisto len z vajíčok, ale tiež ju môžete obohatiť o to, čo máte v chladničke. K vajíčkam sa najlepšie hodí šunka, slanina, syr, ak chcete ľahšiu verziu, tak pridajte zeleninu či šampiňóny.6. Aby bola pekná aj chutná
Jeme aj očami, preto ak robíte omeletu nielen z vajíčok, všetky suroviny nakrájajte na malé kocky. Nepridávajte ich na panvicu naraz s vajíčkami. Do zohriatej panvice vlejte vyšľahané vajíčka, nechajte ich 20 sekúnd pražiť a až potom pridajte nakrájané suroviny. Potom omeletu osoľte a okoreňte.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku