Trénerka Natália Walachová:
Z každej postavy sa dá vyformovať krásne telo

Nora Krchňáková, TV Varecha, 27. júla 2022     6 minút čítania

Sexi trénerka a exmajsterka Slovenska v body fitness sa cvičeniu, tancovaniu aj zdravému životnému štýlu venuje celý život. Prezradila nám, ako sa udržiava vo skvelej forme. A upiekla nám aj výborné zeleninové muffiny.



Trénerka Natália Walachová sa v TV Varecha podelila o recept na zeleninové muffiny.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Cvičíte celý život, máte krásnu postavu a veľa energie. Je náročné udržiavať sa v takejto skvelej forme?

Mám to šťastie, že mi je práca koníčkom. Denne odcvičím s klientkami aj päť hodín, takže pohybu mám ozaj dosť. A k tomu sa neprejedám, ale jem s mierou. Aj keď občas zhreším, určite to nie je každý deň. Striedam posilňovňu s kondičným tréningom a aj vo voľnom čase sa rada prejdem so psíkom v prírode. Udržať si formu, ak máte zdravý životný štýl, potom nie je až také ťažké.

Stojí za tým každodenný tvrdý tréning a obmedzovanie stravy? Ako vyzerá váš jedálny lístok?

Môj jedálnny lístok nie je ničím špeciálny. Od rána cvičím, a to sa nedá s plným žalúdkom, takže si dám len banán a proteín. Jem až popoludní. V podstate dodržiavam zásady delenej stravy a v každom jedle mám dávku proteínov, ktoré sú potrebné pre rast svalovej hmoty aj nástrojom na rýchlu regeneráciu. Najradšej mám grilovanú či čerstvú zeleninu, kuracie a hovädzie mäso, rybu, ale aj hummus a cottage syr. To všetko sú chutné a rýchle jedlá hotové za pár minút.

Čo vo vašom jedálnom lístku nesmie chýbať a čo, naopak, vynechávate?

V mojom jedálnom lístku sa snažím vynechať pečivo a chlieb. Mojou neresťou je čokoláda a sladké, ale našla som riešenie v zdravých banánových lievancoch, ktoré sú veľmi jednoduché a rýchle. Na internete dnes už nájdete množstvo chutných receptov. A zdôrazňujem, že chudneme vtedy, keď máme kalorický deficit, čiže menší príjem a väčší výdaj.

Vediete tréningy a učíte svoje klientky, ako zmeniť životný štýl a efektívne cvičiť. Ako im radíte začať?

Klientkam, ktoré sa rozhodnú zmeniť svoj výzor, spevniť telo či schudnúť, odporúčam hlavne začať a neodkladať to. Nanešťastie, takéto rozhodnutie je len prvým krokom k cieľu. Kľúčové je to, ako pravidelne budú robiť aj ďalšie kroky, ktorými sú cvičenie a stravovanie, bez ohľadu na to, aké to bude náročné a či budú aj zlé dni. Stačí začať s ľahkou váhou, cvičiť správne, pravidelne, klásť si ciele a krok za krokom zvládať čoraz náročnejší tréning.



Podľa Natálie sa z každého typu postavy dá vyformovať krásne spevnené telo.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Aké najväčšie premeny ste u svojich klientov zažili, keď sa dali viesť vašimi radami?

Roky ku mne chodia cvičiť tie isté ženy, všetky sú vyšportované a málokto by uhádol ich skutočný vek. Pre mňa je najväčšou odmenou, že vyzerajú skutočne dobre. Rozhodli sa spraviť niečo so svojou nadváhou a s prebytočným tukom a pustili sa do zdravého stravovania a cvičenia. Dôkazom sú neuveriteľné fyzické premeny, ktoré potvrdzujú, že z každého typu postavy sa dá vyformovať krásne spevnené telo. Vyžaduje si to len jediné: pevnú vôľu a trpezlivosť.

Čo býva podľa vašich skúseností najväčšou motiváciou na zmenu životného štýlu?

Hlavným dôvodom, prečo s cvičením najčastejšie začíname, je snaha zlepšiť fyzickú kondíciu, spálime ním kalórie, posilňujeme svaly, imunitu a tvarujeme postavu.

Prezraďte TOP 5 benefitov, ktoré nám prinesie zdravý pohyb aj strava.

Pohyb prináša pocit šťastia, predlžuje život, zlepšuje zdravie, posilňuje svaly a kosti, ovplyvňuje spánok a nakoniec to najlepšie – zlepšuje sexuálny život.

Natália Walachová

Je držiteľkou licencie trénera 1. stupňa. Na MISSIS Slovenskej republiky v roku 1999 vyhrala prvé miesto, štyri roky cvičila v TV JOJ, účinkovala v Celebrity Campe a na majstrovstvách Slovenskej republiky v body fitness 2005 SFF vyhrala prvé miesto. Tancovala desať rokov v tanečnej skupine Showexpress Dance Company, kde sa venovala dokonca vzdušnej akrobacii na plachte a kruhu. Dnes je trénerkou v Riverpark Dance School, kde vedie skupinové cvičenia a venuje sa aj deťom.

Pripravte si s Natáliou zeleninové muffiny podľa videoreceptu:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:






Diskusia k článku







 



TOPlist