Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

5. Nepoužívajte valček

Keď cesto vykyslo, z guľôčok urobíme pizze – buď s priemerom, akú máme formu (24–26 cm), alebo s takým, aby sa nám zmestili na plech. Nepoužívame valček, cesto roztiahneme rukami. Je to preto, že látky, ktoré sa v ceste nachádzajú, sa takto dostanú do celej pizze. Valčekom by sme ich vytlačili na okraje.




ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist