Trendy:
Tie najlepšie jedlá už onedlho na Bratislavskom hrade!

Sandra Támerová, 5. mája 2010     4 minúty čítania

Milovníci kulinárskych špecialít si prídu na svoje! Bratislavský hrad sa v dňoch 21. – 23. mája stane miestom na ochutnanie toho najlepšieho z vychýrených reštaurácií z celého Slovenska.


Foto: Tibor Saghy - fotograf SFF

Na festivale nebude o dobré jedlo núdza.


Piknik priamo v rozprávkovom prostredí Bratislavského hradu? Nie je problém, stačí si pribaliť deku, šiltovky a nejaké tie eurá. Na jednom mieste budete môcť ochutnať dobroty z thajskej, japonskej, francúzskej, stredomorskej, ale aj českej a slovenskej kuchyne. Takisto si prídu na svoje aj kávičkári, milovníci dobrého vína a syrov.

To všetko počas prvého ročníka ponúka festival dobrého jedla a pitia – Slovak Food Festival. „Hlavným cieľom projektu je vytvoriť tradičný gastronomický festival európskeho formátu, ktorý priláka nielen obyvateľov Slovenska ale aj okolitých štátov,“ tvrdí riaditeľka festivalu Martina Luknárová.


Na festivale si každý nájde to svoje

Festivalový areál sa organizátori rozhodli rozdeliť na viacero častí. „Bude tam nákupná zóna s potravinárskym segmentom, reštauračná zóna, ďalšia kde sa budú konať prezentácie a workshopy pre odbornú verejnosť. Mysleli sme aj na detské ihrisko so zabezpečeným strážením pre deti a poslednou zónou bude prezentačné pódium, na ktorom budú prebiehať každú hodinu prezentácie jednotlivých šéfkuchárov, someliérov alebo baristov,“ dodala riaditeľka festivalu.

Riaditeľka SFF Martina Luknárová o festivale.


Účasť na udalosti potvrdili šéfkuchári najlepších reštaurácií z celého Slovenska, takže návštevníci budú môcť spoznať aj tváre najdôležitejších mužov a žien, ktorí väčšinou pri vašej návšteve reštaurácie stoja v úzadí. Živé kuchárske umenie predvedie napríklad aj Vojto Artz, či Juraj Hruška. Druhý menovaný si nedávno priniesol medailu zo súťaže The Emirates Salon Culinaire 2010 v Dubaji.

Ak vás skôr ako jedlo láka dobré vínko, alebo vynikajúca kávička, určite sa oplatí vidieť šou someliéra, či baristu. Takisto prijali pozvanie miestni výrobcovia, návštevníci tak budú mať možnosť sa presvedčiť, že aj u nás je možné vyrábať kvalitné suroviny a potraviny.



Foto: Tibor Saghy - fotograf SFF

Ochutnávať sa budú aj slovenské výrobky.


Súťažiť na festivale bude aj Varecha!

A na záver to najlepšie! Jednou zo sprievodných akcií podujatia bude aj súťaž médií vo varení. Do súťaže sa prihlásilo aj družstvo z vydavateľstva Perex, z päťčlennej zostavy bude jeden súťažiaci z redakcie Varecha.sk. Všetky tímy dostanú rovnaké suroviny a počas 45 minút budú pripravovať jedlo vo woku, šalát a namiešajú koktail. Víťaz získa okrem Putovného pohára zároveň aj Rád Zlatej Varešky. Ak ste sa rozhodli Slovak Food Festival navštíviť, nezabudnite nás prísť podporiť. A keď vám to nevyjde, držte nám aspoň palce na diaľku!





Diskusia k článku

evas13
Ak mi to situácia dovolí určite prídem. Teším sa a @varechu podporovať budem. :)))
bambulka51
Taktiež by som rada prišla s manželom,chcela by som aby to mal ako darček k narodeninám,uvidíme.@evaska to by bolo faj stretli by sme sa a aj s ostatnými skalnými:)
evas13
Presne to som teraz chcela dopísať @bambulka . Varecháči stretneme sa 23.5.2010 na bratislavskom hrade s vareškou v ruke. Juchúúúúúúúúúú. Kdo sa pridá :)))
jerica
Uááááu,tak to si nenechám újsť,je to ponuka aká a nevidí každý deň,dnes táto info , je ako pohladenie na duši , treba to využiť.
Teším sa , poznávacie znamenie , by mohla byť, pripnutá malá vareška na šatách,viem si to predstaviť.
huck
škoda , že sa vam nemožem pridat :( !! Ale som presvedčena , že vy, ktori sa tejto určite velkolepej akcije zučastnite, budete taki dobri a na Vareche nam o svojich zažitkoch porozpravate, napišete - dočarujete nam atmosferu prezentacie kulinarskeho umenia z Bratislavskeho hradu.
sjuz
Dokelu - ja mám stretávku po 20. rokoch v Modre 21-22.5. ! Zo stretávky by som chcela prísť, ak nebudem úplne rozbitá... to radšej nebudem na stretávke priveľa piť :)) tak v sobotu - a už vieš kde zhruba vás tam nájdeme? Aj viete, čo sa bude variť?
sjuz
ja by som obetovala aj stretávku..... :), aj tak sa mi tam nechce ísť.... :)
sjuz
No to sa teším:)) ! Prídeme aj s manželom, podporiť:) Už viete, kto z Varechy bude tíme?
sjuz
jasné :)),som blondína...vieš..:)
bozulka
Je mi ľúto,že tam nebudem aby som podporila varechu budeme s manželom v Trenč.Tepliciach na týždennom pobyte.
piglin
...no ja pridem urcite, a uz sa veelmi tesiim...
jezibabka1
@sandratamer aj mne je ľúto, že nemôžem dôjsť, ale o to viac Ti budem držať palce, teda radšej nie, lebo by si nemohla kuchtiť, ale v duchu budem tam:) VARECHA JE NAJLEPŠIA!!!!!
evas13
@sandratamer presný čas nie je známy? Určite prijdem, len si to musím rozpočítať tak, aby to vydržala aj chrbtica.
1jurkojanosik
No tak totototo...! Hurá, podme na to. určite prídem. Len škoda, že sa nemôžem zúčastniť aj priamo varenia. No ak aj variť nebudem, na koštovku sa veľmi teším. A j na "vareškárov a vareškárky"
sjuz
len ako sa spoznáme ... :)) - vareška v ruke? či zoskupenie pri stánku redakcie:)
celero
Ja sa tam pôjdem pozrieť v piatok. V sobotu a nedeľu už mám žiaľ iný program. Nech sa v súťaži darí! :)
jezibabka1
len potom všetko dokumentujte a hoďte to na varechu, hlavne natáčajte Sandru so zlatou vareškou, lebo ju určite získa ! Prajem Sandre víťazstvo a varecháčom príjemné stretko:)))
jody
Držím palce. Škoda, že prísť nemôžem...
bambulka51
Práve kupujeme dom,o týždeň prebehne sťahovka.Potom mám týždeň na vybalenie a potom hurá do Bratislavy.Dúfam,že to zvládneme v pohode,V ruke budem mať šikovnú vareškuuuuuuuu!!!!!!!!!!!






lvy



tinca
Škoda, že som tak ďaleko, ale budem držať sandre palce a potom všetky zážitky hoďte na varechu, aby ste nám pripomenuli tú atmosféru. Sandra, zopakuj to 1.miesto v ukladaní do umývačky.!!!
tinca
P.S.tento anjelik bude pri tebe stáť po celú dobu súťaže.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite prídem. Teším sa.






 



TOPlist