Foto: Pravda
Pripravíme si tekvicové šatôčky z lístkového cesta s tekvicovou plnkou. Použijeme oranžovožltú tekvicu olejnatú. Ošúpeme ju, na jemno nastrúhame a zbavíme prebytočnej šťavy. Tekvicovú hmotu premiešame s cukrom (pol kila tekvice, 200 g práškového cukru), pridáme škoricu a za lyžicu masla. Lístkové cesto narežeme na štvorce, do stredu naložíme tekvicovú plnku a náprotivné rohy prepojíme. Úhľadné tekvicové šatôčky potrieme žĺtkom a v rozpálenej rúre pri 160 °C pečieme slabú hodinku.
Šatôčky musia byť vypečené do zlatista a nesmú byť popraskané. Kto nemá cukrovku, môže si ich posypať práškovým cukrom. Nuž a kto má rád víno, do čaše si môže naliať dva-tri hlty slovenského slamového...
Diskusia k článku