Spevák a skladateľ Bystrík:
Milujem sladké jedlá a bez sladkostí si neviem predstaviť deň

Nora Krchňáková, TV Varecha, 2. mája 2021     5 minút čítania

Spevák a skladateľ Bystrík Červený má na konte päť albumov ale ako mu to ide v kuchyni?



Bystrík má rád aj ázijskú kuchyňu, a preto v TV Varecha uvaril svoju variáciu populárnej vietnamskej polievky.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Spevák a skladateľ Bystrík Červený sa hudbe aktívne venuje od osemnástich rokov. V roku 2005 zvíťazil v prestížnej autorskej súťaži Coca–Cola Popstar a dostal tak príležitosť vydať debutový album. Dnes ich má na konte päť a zatiaľ posledný s názvom Hej, dievča stihol počas koronakrízy.

V TV Varecha ste navarili vietnamskú polievku. Máte radi exotickú kuchyňu?

Veľmi. Milujem ázijskú, ale aj arabskú kuchyňu. Milujem ich pestrosť a chute. Z ázijskej mám napríklad rád udon rezance, suši a z arabskej hummus a falafel.

Aký je váš vzťah k vareniu? Varíte svojim deťom?

Mám rád varenie, baví ma to, ale nie som úplne zdatný kuchár. Skôr som výborný konzument. Milujem jedlo. Moja manželka varí výborne, tak kuchyňu prenechávam radšej jej. Ale keď majú deti chuť na pizzu, vtedy som na rade ja.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a čo najradšej varíte?

Som milovník sladkého jedla, neviem si bez sladkostí predstaviť deň. Koláče, žemľovka, štrúdľa, veterník, to je moje. Zo slaného mám rád klasické jedlá ako chrenovú omáčku, segedínsky, sviečkovicu, rezeň, bryndzové halušky a prívarky. A ázijskú kuchyňu. Ja doma robím väčšinou burger a pizzu a veľmi rád pečiem bretónsky slivkový koláč „far“.

Ako sa stravujete vy a ako sa udržiavate v kondícii?

V jedle sa veľmi neobmedzujem, jem všetko, na čo má moje telo chuť. Aj keď je to už trošku vidieť. Vždy si hovorím, že potom to na koncertoch vyskáčem...

So skupinou Bystrík banda ste často na cestách, ako vyzerá stravovanie vo vašej kapele?

V kapele sme, čo sa týka jedla, na jednej vlne – milujeme dobré jedlo a milujeme jesť. U nás v skupine je výborný kuchár náš basgitarista Peter Kadera. Vždy, keď niekde hráme, tak máme také svoje miesta, kde sa radi zastavíme na jedlo. S kapelou radi chodievame na road trip, hlavne po Taliansku, a milujeme Valdobbiadene. Tam máme kamaráta, ktorý má fantastickú reštauráciu a uňho si vždy veľmi pochutíme, hlavne na jeho tiramisu.

Vaším kamarátom je Robo Papp, ktorý je majster varešky, naučili ste sa od neho niečo variť?

Musím povedať, že Robo je naozaj výborný a šikovný kuchár. Niekoľkokrát som mal možnosť ochutnať jeho jedlá a chutili fantasticky.

Ako prežívate koronakrízu? Skladali ste nové piesne?

Minulý rok sa nám podarilo nahrať a vydať album Hej, dievča, ktorý nám na našom výročnom koncerte v trnavskom amfiteátri pokrstili naše manželky. Aktuálne nám vyšla pieseň s rovnomenným názvom Hej, dievča, ku ktorej sme nakrútili aj videoklip. Tešíme sa z reakcií na túto pieseň, lebo je to naša srdcovka.

Čo pripravujete s kapelou, na čo sa môžu tento rok tešiť vaši fanúšikovia?

Začiatkom mája vychádza druhý singel z albumu aj s videoklipom na pieseň Nad horou. Je to pieseň, ktorú som zložil o mojich rodičoch. Veľmi radi by sme s kapelou Bystrík banda tento rok nahrali druhé CD s ľudovými piesňami. Ľudovky sú totiž srdcový projekt našej kapely.


Pozrite si videorecept, ktorý Bystrík nakrútil v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist