Speváčka Tereza Mašková:
Mojím živobytím je len hudba, a to som si vždy priala

Nora Krchňáková, TV Varecha, 6. októbra 2022     9 minút čítania

Česká speváčka Tereza Mašková žije v Bratislave so svojím partnerom a manažérom Oliverom. Ako to funguje v ich česko–slovenskej domácnosti?



Talentovaná Tereza pripravuje nový album, čakanie naň si skrátila novinkou Dívej se na mně, na ktorej spolupracovala s autorskou dvojicou Kamil Peteraj a Martin Kavulič.
Foto: Archív Terezy Maškovej


Váš príbeh je príťažlivý – študovali ste na konzervatóriu a ako mladučká ste spievali s kapelou. Kde všade ste hrali?

V podstate všetko sa začalo na konzervatóriu, kde ma moji spolužiaci muzikanti prizvali do súborovej hry. Hrali sme všetko, čo nás bavilo, najviac popovú zahraničnú hudbu. A povedali sme si, že by sme spolu nemuseli hrať len v škole, a tak sme hrali, kde sa dalo. Počas toho som začala spievať aj v plesovej kapele a veľmi ma to bavilo. Spoznala som nových ľudí a zbierala skúsenosti. Vďaka tomu som sa naučila rýchlo naštudovať pesničky, improvizovať, komunikovať s divákmi a pracovať s trémou. Aj keď trému mám stále.

Prečo ste sa potom rozhodli so spievaním skončiť?

Už od detstva som mala sen byť speváčkou, koncertovať a venovať sa všetkému, čo k tomu patrí. A zrazu som mala pocit, že sa to nikam neposúva a vlastne to nemá vôbec cenu. Tak som sa rozhodla, že si nájdem prácu a nejaký čas budem robiť niečo iné.

Keď ste sa rozhodli ísť za hlasom srdca a opäť spievať, rovno ste vyhrali SuperStar. Bolo to pre vás znamenie, že toto je správna cesta?

Budem úprimná, do SuperStar som išla s tým, že to skúsim a zároveň som od toho veľa nečakala. Vlastne som vôbec nepočítala s tým, že vyhrám. Samozrejme, v kútiku duše som v to dúfala. A odvtedy sa zmenilo úplne všetko. Mojím živobytím je len hudba, a to som si vždy priala.

,,Keby mi moja mama mohla variť každý deň, vôbec by mi to neprekážalo.“

Váš snúbenec Oliver, s ktorým ste sa spoznali v SuperStar, je vašou láskou, inšpiráciou a zároveň aj spolupracujete. Kedy ste zistili, že je mužom vášho srdca?

Myslím si, že hneď, ako sme sa spoznali, tak sme vedeli, že budeme super dvojka. Samozrejme, všetko chcelo svoj čas, postupne sme sa zohrali. Viem, že v ňom mám stopercentnú oporu aj podporu v pracovnej aj v súkromnej oblasti. Sme si v mnohých veciach podobní a zároveň úplne odlišní. Takže sa dokonale dopĺňame.

Pracovali ste v obchode s módou a štýlovo sa obliekate. Tvoríte si outfity sama?

Cítim sa polichotená, že máte pocit, že sa obliekam štýlovo. Ja si totiž myslím, že som v móde úplný "mimoň". Nosím to, čo sa mi páči, nemám problém vyjsť von v teplákoch a vo vyťahanom tričku. Vždy som však rada, ak mám vedľa seba človeka, ktorý mi s výberom oblečenia pomôže.

Kedy ste si naplno uvedomili, že vám vaše povolanie prinieslo slávu? Bol taký moment, že ste si povedali – splnil sa mi sen?

Všetko sa začalo na SuperStar. Nedokážem povedať, že som si splnila sen, pretože ten sen stále pokračuje. Som vďačná za všetko, čo mám, za všetky príležitosti a skúsenosti. Stále sa snažím ísť vpred. Niekedy sú horšie chvíle a cítim sa dosť pod psa, ale to je normálne, tak to jednoducho je. Nemôže byť stále len dobre. Aby som to celé zhrnula - sen si stále plním.



V TV Varecha upiekla svoj obľúbený banánový chlebík, ktorý vylepšila slivkovým lekvárom.
Foto: Pravda - Robert Hüttner


S Oliverom tvoríte česko-slovenskú domácnosť, žijete spolu v Bratislave. Dochádza občas aj k jazykovým nedorozumeniam?

Tak to sa nám stáva dosť často, že si nerozumieme. Veľakrát sú to vtipné situácie a niekedy sa pri tom aj pohádame...

Zostáva vám na seba dostatok času alebo ste taká rozcestovaná domácnosť?

Ako kedy. Niekedy sa doma ani neohrejem a som viac na cestách a niekedy som doma až priveľa. Ale beriem to ako súčasť mojej práce. Samozrejme, cestovanie nie je vždy úplne príjemné a človek je z toho unavený. Ale pri návrate z vydareného koncertu na všetko zabudnem a teším sa na ďalšiu cestu.

Varievate a pečiete si spolu? Kto z vás je v kuchyni viac doma?

Keď máme pokoj a je na to čas, aj si spolu uvaríme. Radi chodíme do reštaurácií alebo si jedlo objednáme. V kuchyni som viac doma ja, rada vyskúšam aj nové recepty. Ale musím prezradiť, že Oliver vie robiť skvelé palacinky.

V TV Varecha ste nám pripravili výborný a zdravý banánový chlebík. Pripravujete radšej zdravšie recepty?

Banánový chlebík patrí k mojim najobľúbenejším, ale rada skúšam aj iné. Radšej mám zdravšie recepty, ale nemám problém pustiť sa aj do kalorickej bomby. Čo sa týka zdravšieho „maškrtenia“, medzi moje obľúbené patria banánovo–jablkové sušienky s vločkami a medzi tie menej zdravšie veterník. Mám veľmi rada zeleninu, takže dosť často varím ľahšie jedlá, napríklad rizoto so zeleninou, tofu so zeleninou alebo špagety s paradajkami a jarnou cibuľkou zapečené s parmezánom.

„Radšej mám zdravšie recepty, ale nemám problém pustiť sa aj do kalorickej bomby.“

Aké je najobľúbenejšie jedlo vašej rodiny? Pripravujete si ho aj vy doma?

U nás doma má každý rád niečo iné. Naša mama varí výbornú sviečkovicu na smotane, pre mňa a moju sestru ju vždy robí bez mäsa. Už len keď o tom hovorím, tak sa mi zbiehajú sliny. Myslím si, že to je naše najobľúbenejšie jedlo. Robím si ju aj doma, ale od maminky chutí najlepšie.

Keby ste si mali vybrať, kto by vám navaril, kto by to bol?

Keby mi moja mama mohla variť každý deň, vôbec by mi to neprekážalo. Robí výborné polievky - zeleninovú alebo paradajkovú. Vlastne všetko od nej je super.

Z vašich piesní na nás prechádza energia, úprimnosť a zároveň temperament. Ktorá zo svetových hviezd vami najviac rezonuje?

Nedokážem povedať len jedno meno, pretože tých, ktorých obdivujem, je veľa. Ale medzi moje najobľúbenejšie patria Jennifer Hudson, Beyoncé a Christina Aguilera. Ako malá som mala vylepené ich plagáty na dverách a predstavovala som si, že s nimi stojím na jednom pódiu.

Kedy ste objavili odvahu písať vlastné piesne? Teraz chystáte nový album, aký bude? Na čo sa môžeme tešiť?

Písaniu pesničiek som sa veľmi dlho bránila. A to preto, že mi to nejde a neviem to. A keď mi niečo nejde hneď, nahnevám sa a nechám to tak. Potom však prišiel nejaký zlom a povedala som si, že to skúsim znovu. Dala som si čas a keď to nešlo, tak som sa k tomu vrátila neskôr. V písaní piesní som ešte začiatočník, ale som rada, že som ten strach odbúrala a skúšam to. Som veľmi rada, že na albume pracujem s producentom, ktorý sám píše skladby. Spoločne pracujeme na textoch i hudbe. Už teraz som sa od neho veľa naučila. Nový album bude viac autentický, objaví sa tam moja povaha, to, aká skutočne som.

Sen o speváčke sa vám krásne plní, aké sú vaše ďalšie umelecké sny?

Veľmi ma láka herectvo. Rada by som si vyskúšala hrať v seriáli alebo vo filme. Je to pre mňa taká výzva a zároveň by ma to bavilo.

Pripravte si banánový chlebík podľa videoreceptu:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:






Diskusia k článku







 



TOPlist