Sladké odpočítavanie:
Domáci adventný kalendár s čokoládovými figúrkami

Kulinární studio MAFRA, 30. novembra 2022     3 minúty čítania

Oslaďte deťom čakanie na príchod Vianoc vlastnoručne vyrobeným adventným kalendárom s lahodnými čokoládovými dobrotami.



Foto: Kulinární studio MAFRA

Čaro vlastnoručne vyrobeného adventného kalendára spočíva nielen v tom, že v sebe skrýva sladké dobroty, ale aj lásku, s ktorou ho budete tvoriť. A vôbec nič sa nestane, ak si na pomoc prizvete aj deti, pretože jeho výroba vôbec nie je komplikovaná. Niekto bude strihať, niekto lepiť, iný miešať a niekto vylizovať misku od čokolády :)

My sme ako základ kalendára použili na to určenú papierovú škatuľu s prázdnymi boxíkmi. Čísla sme vytlačili na prírodný papier, vystrihli a nalepili na okienka adventného kalendára. Kalendár však môžete urobiť aj z 24 malých bielych škatuliek či vrecúšok, ktoré si vopred kúpite. Na škatuľky nalepíte čísla a potom z nich naaranžujete pekné zátišie. Na vrecúška môžete čísla pripichnúť zatváracími špendlíkmi alebo prichytiť malými štipcami. Vrecúška navešajte na šnúrky, na pruh látky či záves alebo napríklad na vetvičku. Kúpiť sa dajú aj rôzne prírodné drevené adventné kalendáre s malými zásuvkami.

No a potom už len treba do nich vložiť domáce vianočné figúrky z kvalitnej čokolády, ktoré budú malým aj veľkým maškrtníkom určite chutiť. My odporúčame do bielych aj do mliečnych figúrok pridať lyofilizované maliny, pretože ich kyslastá chuť vytvára lahodný kontrast k sladkej čokoláde. Môžete však použiť aj iné ovocie, napríklad čučoriedky. Naplnený kalendár uložte na chladnejšie miesto, aj keď by ho deti mali najradšej pri posteli. Čokoládové figúrky pri vyššej teplote ľahko strácajú tvar.

Čokoládové figúrky

Porcie: 48 ks
Príprava: 45 minút

  • 150 g kvalitnej bielej čokolády
  • 6 PL lyofilizovaných malín
  • 150 g kvalitnej mliečnej čokolády


  • 1. Pripravíme si silikónové formičky s drobnými tvarmi na čokoládové pralinky a v chladničke vychladenú väčšiu sklenenú či kovovú misku.

    2. Bielu čokoládu nasekáme a vysypeme do misky. Misku postavíme nad horúci vodný kúpeľ a za stáleho miešania ju rozpustíme. Potom čokoládu preložíme do vychladenej sklenenej misky a pomocou stierky ju roztierame, kým vychladne asi na 28 °C.

    3. Do čokolády vmiešame 3 PL rozdrvených lyofilizovaných malín a ihneď ju nalejeme do silikónovej formy. Čokoládu vo forme necháme na chladnom mieste stuhnúť, najlepšie cez noc. S mliečnou čokoládou a druhou časťou malín postupujeme rovnako ako s bielou.

    4. Čokoládové figúrky po stuhnutí opatrne vyberieme z formičiek a povkladáme ich do pripraveného adventného kalendára.






    Diskusia k článku







     



    TOPlist