Fedor Malík:
Pršut a vodka

Fedor Malík, 3. mája 2011     2 minúty čítania

Len sa nepozerajte do zrkadla. Je po zime, jar je v rozkvete a vy ste opäť pár kilogramov pribrali.


Foto: Pravda - Robert Hüttner

Fedor Malík


Treba s tým dačo urobiť. Musí to však pár dní počkať. Začínajú sa majstrovstvá sveta v hokeji a väčšina z nás sa bude pred televíznou obrazovkou prejedať a „prepíjať".

Nebude to inak ani u nás. Program šampionátu mám už na stole. Študujem ho a jednotlivé zápasy našich mám už zladené s astronomickými zvyklosťami našich súperov. Pozri recepty na Pozri recepty na Menu pre fanúšikov hokeja Už 29. apríla narazíme na Slovincov. Usadnem do fotela a budem pojedať chuťovky s kraškim pršutom, pokvapkané tekvicovým olejom. Ak vyhráme, otvorím si fľašu Šiponu z Ormože...

Na prvého mája večer hráme s Nemcami. Tu už budem spolupracovať s manželkou. Požiadam ju o prípravu kyslosmotanového osúcha. Musí byť však oveľa tenší ako ten náš, prepečenejší a musí byť na ňom veľa, veľa cibuľky.

Musí to byť nemecký Flammkuchen, tak trochu náš podplamenník. Ak to dobre dopadne, za vlasť „padne" fľaša Aneslmannovej Ortegy... O dva dni si však už brúsia na nás zuby Rusi. Bude to boj na ostrí noža. Ruská kuchyňa je bohatá, a tak som mal ťažký výber.

Pripravím chuťovky s hríbovým kaviárom. Robím ho zo sušených dubákov, cibule, korenia, soli, cukru a octu. Všetko rozmixujem, dochutím a kladiem na maslom potretú bagetu. Chuťovky nekombinujem s ruským vínom. Treba načať pollitrovku stoličnej.

Opatrne však s ňou. S Rusmi sa totiž na týchto majstrovstvách stretneme ešte raz. Vo finále. Tú fľašu po tom spolu dopijeme...




Diskusia k článku

tothka
Nuž po doterajších výsledkoch našich zápolení sa o tú fľašu a hlavne o to finále veľmi, veľmi obávam. Ak by ti to vyšlo, tak stoličnú otvorím aj ja, ešte ju síce doma nemám, ale do vtedy určite obstarám.
modrykamen
Pršut som si dal, no po posledných dvoch zápasoch mi ani jesť, ani piť nechutí.Ak budeme vo finále, tak pán Malík ak dovolíte,prídem do Modry s fľašou vodky ( a nie s jednou ). A k tomu nejaký dobrý gaštanový koláč.
kuchticka
Keby to dopadlo inak ako to dopadlo, tak bych priletela od nas z Northwest oslavovat s celym Slovenskom a zkupila pre tu prilezitost basu sampusu. SKODA, SKODA, SKODA!!!






 



TOPlist