Foto: Pravda - Robert Hüttner
Fedor Malík
Nebude to inak ani u nás. Program šampionátu mám už na stole. Študujem ho a jednotlivé zápasy našich mám už zladené s astronomickými zvyklosťami našich súperov. Pozri recepty na Pozri recepty na Menu pre fanúšikov hokeja Už 29. apríla narazíme na Slovincov. Usadnem do fotela a budem pojedať chuťovky s kraškim pršutom, pokvapkané tekvicovým olejom. Ak vyhráme, otvorím si fľašu Šiponu z Ormože...
Na prvého mája večer hráme s Nemcami. Tu už budem spolupracovať s manželkou. Požiadam ju o prípravu kyslosmotanového osúcha. Musí byť však oveľa tenší ako ten náš, prepečenejší a musí byť na ňom veľa, veľa cibuľky.
Musí to byť nemecký Flammkuchen, tak trochu náš podplamenník. Ak to dobre dopadne, za vlasť „padne" fľaša Aneslmannovej Ortegy... O dva dni si však už brúsia na nás zuby Rusi. Bude to boj na ostrí noža. Ruská kuchyňa je bohatá, a tak som mal ťažký výber.
Pripravím chuťovky s hríbovým kaviárom. Robím ho zo sušených dubákov, cibule, korenia, soli, cukru a octu. Všetko rozmixujem, dochutím a kladiem na maslom potretú bagetu. Chuťovky nekombinujem s ruským vínom. Treba načať pollitrovku stoličnej.
Opatrne však s ňou. S Rusmi sa totiž na týchto majstrovstvách stretneme ešte raz. Vo finále. Tú fľašu po tom spolu dopijeme...
Diskusia k článku