Foto: Shutterstock
1. Ak ešte pred pečením zistíte, že cesto na keksíky je príliš drobivé, primiešajte doň trochu oleja alebo mäkkého masla a nechajte ho niekoľko minút odpočívať. Až potom ho vyvaľkajte.
2. Mrvia sa sušienky pri vykrajovaní a nedržia dobre tvar? Pred pečením vložte plech s vykrojenými keksíkmi do chladničky. Potom budú pevnejšie.
3. Používajte papier na pečenie. Vyhnete sa možnému prichyteniu na plech a následnému lámaniu keksíkov pri vyberaní z plechu.
4. Aby ste sušienky neupiekli príliš tmavé, vyberte ich z rúry trošku skôr, pretože na plechu ešte dôjdu aj po vybratí z rúry.
5. Úzke výčnelky na vykrajovaných keksíkoch sa upečú najrýchlejšie. Ak sú rožky troška pripálené, opatrne ich oškrabte nožom a potrite čokoládovou polevou, zamaskujete tak viditeľné nedostatky.
6. Ak sú upečené keksíky príliš tvrdé, vychladnuté ich zlepte džemom, po pár dňoch budú vďaka vlhkosti z džemu vláčne.
Diskusia k článku