Foto: Shutterstock
Chrumkavé hranolčeky sú pochúťka, nie vždy to s nimi však doma vyjde. A to najmä vtedy, keď nemáme čas robiť ich z čerstvých zemiakov a použijeme kúpené mrazené. Situáciu komplikuje aj to, ak ich navyše nechceme robiť vo fritéze, ale upiecť v rúre.
Výsledok však často nebýva uspokojivý – hranolčeky sú všelijaké, len nie chrumkavé. Aj z mrazených hranolčekov sa však dá v rúre urobiť chrumkavá pochúťka, treba však použiť zopár trikov.
1. Rozmrazte ich
Znie to zvláštne, pretože väčšinu hlbokozmrazených potravín sa neodporúča pred tepelnou úpravou rozmrazovať, pre hranolčeky to však neplatí.Tie sa odporúča vysypať na kuchynské papierové obrúsky a nechať ich pred prípravou rozmraziť. Je to preto, lebo pri rozmrazovaní sa z nich uvoľňuje voda, ktorá by v rúre pri pečení spôsobila, že hranolky sa budú skôr dusiť než piecť, takže vo výsledku budú mäkké. Takže keď ich rozmrazíte pred pečením, tekutina z nich vytečie na kuchynský papier a hranolky z rúry potom budú chrumkavejšie.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku