Petra Tóthová:
Stále sa musím učiť

Jana Štrbková, Veronika Lucáková, 10. júna 2023     14 minút čítania

Lietala po celom svete, ale nakoniec sa usadila na Slovensku a vďaka šou Pečie celé Slovensko si získala srdcia milovníkov sladkostí v každom kúte našej krajiny. Nielen o tom sa však porotkyňa Petra Tóthová porozprávala so šéfredaktorkou mesačníka Varecha Janou Štrbkovou a redaktorkou Televízie Varecha Veronikou Lucákovou.



Jana Štrbková a Veronika Lucáková s cukrárkou Petrou Tóthovou.
Foto: archív Jany Štrbkovej


Stále máš pred kamerou stres?

Áno, na začiatku mám, ale keď poviem pár prvých slov a zameriam sa na dezert, ktorý je predo mnou, zrazu ma kamera prestane zaujímať. Rozprávam o svojej vášni, sústredím sa na ochutnávanie, rady, ktoré dávam pekárom a na trému zabudnem.

Neustále sa vzdelávaš, začala si na svoje sociálne siete nakrúcať videá. Koľko ich už máš za sebou?

Za sebou mám zatiaľ pár videí. Prvý recept som nakrúcala dva dni a potom som ho šesť hodín strihala, kým som postla na sociálne siete jedinú minútu. Snažím sa stále posúvať ďalej. Niektoré cukrárky idú o úroveň vyššie, pretože na videách idú na trh aj so svojou tvárou, ja stále ukazujem len svoje ruky a brucho. Myslím si, že keď je niečou prácou vystupovanie na sociálnych sieťach, krásne sa namaľuje, upraví a svoj mejkap využije aj počas celého dňa, je to veľká výhoda. Ja sa však len pre šišky, ktoré práve nakrúcam, nenamaľujem.

To nie je pre teba motivácia, však?

Šiškám je úplne jedno, ako vyzerám. Vy sa na videá v TV Varecha namaľujete a upravíte, pretože pred kamerou vystupujete aj so svojou tvárou. No pre mňa je náročné samu seba namaľovať, pretože ja mejkap až tak veľmi nepoužívam. Aj vy dôverne poznáte, že príprava jedného dobrého videoreceptu zaberie tri dni, pretože musíte recept vyskúšať, doladiť, upiecť pred kamerou a ešte aj krásne naaranžovať, odfotiť – a to ešte nehovorím o strihaní. Za jedným videom je veľké množstvo práce.

Veľmi dobre sa rozpráva s človekom, ktorý rozumie našej práci.

Je to úplne iné, ako bežné príspevky na Instagram. Všetci ktorí niečo tvoria, sa na to musia pripraviť. Aj ja si musím recept pripraviť, nakúpiť suroviny, upiecť ho, nakrútiť, odfotiť a keď sa to nepodarí, musím začať odznova...

Máš náš veľký obdiv, že stále na sebe pracuješ.

Keď si prezerám vaše fotky, videá, váš časopis, vidím, že nielen ja na sebe pracujem. Každá z nás troch robí prácu, ktorá ju baví a chce v nej byť čoraz lepšia. Bohužiaľ, žijeme v časoch, keď nám, v našom „veku“, už len dobre napiecť nestačí... Svet už je inde.






Diskusia k článku







 



TOPlist