Partnerský projekt:
Korenie, na ktorom vzniká závislosť!

P.R. Servis, 16. augusta 2022     10 minút čítania

Viete, aká je presná definícia slova „korenie“? „Všetky časti rastlín, ktoré sa používajú k ochucovaniu pokrmov a jedál“. Nie kryštáliky soli, zvýrazňovače chuti či iné chemické látky.



Foto: Davídkovo koření

Ako to všetko začalo


Chceme a robíme veci INAK. Pred 12 rokmi si šéfkuchár Davídek uvedomil, že mu na našom trhu niečo chýba. Miloval dobré jedlo, ale nemohol si dopriať korenie, pretože obsahovalo kvantá soli a chémie. Vďaka jeho nápadom, ktoré z neho neustále sršia, kuchárskym skúsenostiam, odvahe experimentovať a úchvatnému daru vnímať a kombinovať chute sa ponoril do tejto myšlienky a vznikli prvé receptúry pod značkou Davídkovo koření. A tak Česko po prvýkrát spoznalo svet „skutočného korenia “.

Davídek


David Jurásek alias Davídek - kráľ nášho kráľovstva korenia. Tento vizionár stojí za celou našou filozofiou. Od kvalitného produktu, cez spôsob predaja až po našu výnimočnosť, na ktorej si zakladáme. Keď niekto žije tým, čo miluje, je skrátka radosť sledovať jeho cestu…



Foto: Davídkovo koření

Ideme svojou cestou, robíme veci inak


Do dnešného dňa Davídek namiešal cez 90 druhov koreniacich zmesí na mäso, zeleninu, prílohy, na kuchyňu českú aj tie svetové a stále pribúdajú ďalšie. Na svoje si prídu vegáni a vegetariáni, aj riadni mäsožrúti. To všetko úplne BEZ SOLI A CHÉMIE. Naše korenie je pre dospelých, ale aj tých najmenších. Je BEZLEPKOVÉ a vhodné pre ľudí s diétami. Samozrejmosťou je, že naše korenie neobsahuje ani nebolo vyrobené z komponentov, ktoré obsahujú genetickú modifikáciu (GMO).

Všetko, čo sa dá vypestovať u nás, odoberáme od českých a slovenských pestovateľov. Veľa surovín pochádza taktiež od pestovateľov z celej EÚ a zvyšok sa nakupuje na holandskej burze, kam sa exotické korenie dováža z Ázie, Južnej Ameriky a vlastne z celého sveta. Samotné miešanie zmesí následne prebieha v Česku. Preto všetko, čo sa dá, robíme LOKÁLNE. Korenie predávame zásadne BEZOBALOVO. Nikdy ho nenájdete v plastových vrecúškach. Predávame ho voľne ležiace. V predajniach z keramických dóz, na trhoch z látkových vreciek. Môžete si priniesť svoju vlastnú koreničku a nasypeme vám korenie priamo do nej.



Foto: Davídkovo koření

Korenie vám pripravíme vždy (nielen na e-shope) do papierového vrecka, ktoré slúži ako transportný, než si doma korenie nasypete do koreničky. Pokiaľ koreničky nemáte, môžete si ich kúpiť priamo u nás aj s našimi etiketami. Tým, že korenie nie je balené do plastových vreciek a neleží nikde v sklade niekoľko mesiacov, máme ho VŽDY ČERSTVÉ. Miešame korenie každý mesiac, ale vždy len toľko, koľko v danom mesiaci predáme. Suroviny sa naviac melú až tesne pred miešaním, takže naše korenie vždy vonia čerstvou a prenikavou vôňou. Sme RODINNÁ FIRMA a všetko, čo robíme, ROBÍME S LÁSKOU.

Srdce našej firmy tvorí Davídek a jeho dve dcéry – staršia Verunka a mladšia Eliška. Jedna pochopila jeho víziu a filozofiu a previedla ju do praxe. Vedie firmu a zaoberá sa všetkým, čo hlavičky kreatívnych géniov nepoberajú. Druhá má po otcovi nadšenie pre varenie, korenie a miluje ako predávanie, tak pikniky plné jedla a kuchárske show.

Sme obklopení ďalšou kopou ľudí, ktorí robia svoju prácu srdcom a vydávajú zo seba maximum. Sme všetci na jednej vlne a spoločne budujeme svet, ktorý sme si vysnívali. Pokiaľ vás zaujíma, kto chystá objednávky, vystavuje faktúry, robí marketing alebo s kým sa stretnete na trhoch, mrknite SEM.



Foto: Davídkovo koření

Kam pre korenie


Radi by ste si doplnili zásoby obľúbeného korenia alebo napríklad vyskúšali nejakú novú zmes? U nás máte hneď niekoľko možností, ako na to. Korenie si môžete nakúpiť v našich značkových predajniach v Brne a v Bratislave alebo v našich partnerských predajniach po celom Česku i Slovensku. Miesto, kde rozhodne nesmieme chýbať, sú farmárske trhy. Tam sa cítime ako doma. Nájdete tam veľa úžasných dobrôt a výrobkov tvorených poctivo a s láskou a stretnete veľa skvelých ľudí. Trhy sú skrátka naša srdcovka!

No a v neposlednom rade je potrebné zmieniť náš šikovný e-shop, ktorý sa teší veľkej obľube. Nájdete tam všetky naše produkty, od A do Z. Čaká na vás naozaj široký výber - od jednodruhového korenia a originálnych koreniacich zmesí, cez viac než 20 druhov personalizovaných darčekových balíčkov či exkluzívnych darčekových setov až po príslušenstvo (sklenené koreničky s masívnym bukovým viečkom, dizajnové etikety, kvalitné bavlnené zástery) alebo jedinečné bylinné kúry Doktor Čaj. Isto vás u nás poteší aj náš bonusový systém, v rámci ktorého môžete skúšať a ochutnávať aktuálne novinky korenia!



Foto: Davídkovo koření

A to nie je všetko!


Okrem vychytaného e-shopu pre vás na našom webe máme veľa ďalších skvelých sekcií a vychytávok. Radi varíte a pečiete, hľadáte inšpiráciu na nové recepty alebo sa vám proste len nechce vymýšľať, čo práve pripraviť na obed? Využite našu jedinečnú webovú kuchárku, v ktorej nájdete cez 1500 receptov. Už niekoľko rokov na nej pracuje hneď niekoľko členov nášho tímu, každý recept nám prešiel pod rukami. Nájdete v nej dobroty z celého sveta, s mäsom aj bez neho, slané i sladké, pre malých aj veľkých stravníkov. Všetky recepty sú rozdelené do kategórií, takže sa v nich budete ľahko orientovať a rýchlo si tak môžete vybrať, na čo máte práve chuť.

Súčasťou našej kuchárky je aj program „Varte podľa korenia”. A ako to vlastne funguje? Pozrite sa, aké korenie máte doma, otvorte si náš web a po kliknutí na vybrané korenie si jednoducho vyberte recept, ktorý vyskúšate. S týmto programom vám fantázia nedôjde!

Nesmieme opomenúť ani naše „nakupovanie bez zložitého vyhľadávania”. Chcete si spraviť šťavnatý steak a neviete, aké korenie by sa naň hodilo? Často varíte deťom a zháňate korenie, ktoré môžu aj tie najmenšie? Potom tento spôsob nákupu zaiste oceníte. Korenie sme totižto rozdelili aj do jednotlivých sekcií, aby sa vám v nich dobre hľadalo. Stačí si tak rozkliknúť príslušnú kategóriu (napr. „Steaky”) a zobrazia sa vám všetky druhy korenia, ktoré môžete použiť.

A mimochodom, vedeli ste o tom, že sme najpredávanejším a najvyhľadávanejším korením pre deti? Davídek do dnešného dňa namiešal už niekoľko jedinečných zmesí, ktoré sú určené práve pre tých najmenších. Za zmienku stojí určite Davídkovo pečené kura, MIMI GRIL, Cestovinky od maminky, Nesoldík, Detské kari Jasmínka, Strukovinky od Silvinky, Davídkov ľadový čaj alebo napríklad Detské bylinky Eliška. Nie je to o tom, že ostatné korenie nie je pre deti. Všetko Davídkovo korenie je čisté korenie bez soli, glutamátu, GMO a chemických konzervantov. U Davídkov nájdete cez 90 originálnych zmesí a 120 druhov korenia jednodruhového. Naše dievčatá, Eliška s Jasmínkou, taktiež milujú korenie RAJSKÁ, NÁTIERKY, MAKOVÉ KARI, PAPRIKU, ŠKORICU a veľa iných. Týchto 8 vybraných druhov sú len naše najpredávanejšie zmesi, ktoré sú určené deťom.

Tak navštívte naše vymaznané webové stránky, inšpirujte sa receptami v našej webovej kuchárke, doplňte zásoby korenia na e-shope, zistite, kde nás nájdete alebo si prečítajte, čo je u nás nového a poznajte bližšie Davídkov.

Ďakujeme za vašu priazeň, že ste k nám zavítali a nakupujete naše Davídkovo koření!

Všetci Davídci



Foto: Davídkovo koření

Tento článok vznikol vrámci partnerského projektu Varecha a Davídkovo koření.










 



TOPlist