Niečo malé pod zub:
3x originálne a zdravé chuťovky zo zeleniny

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 3. februára 2023     2 minúty čítania

Zelenina v príťažlivej podobe na večerné zobkanie k telke, ale aj pre kamarátov, ktorí prídu na návštevu.



Foto: Kulinární studio MAFRA

Zeleninové lupienky

Paštrnák, zeler alebo mrkvu nakrájame na tenké plátky. Premiešame s olejom a mletou červenou paprikou. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 140 °C asi 35 minút. Pred podávaním môžeme osoliť.

Kelové chipsy

Kelové listy natrháme na kúsky do misy. Pridáme olej, nastrúhaný parmezán a premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 160 °C asi 10 minút.

Zeleninové hranolčeky

Úplne perfektné sú hranolčeky napríklad z batatov alebo zo zeleru, ale urobiť ich môžete aj z inej koreňovej zeleniny. Zeleninu nakrájame na veľmi tenké hranolčeky, aby sa na plechu dobre prepiekli a rýchlejšie zmäkli. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút. Pred podávaním môžeme osoliť a okoreniť.





ANKETA: Páči sa vám zelenina v takejto podobe?

83,1%



16,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist