Nedeľné raňajky:
Koža na kakau? Použite tieto triky a už sa vám nikdy nevytvorí

Jana Klimanová, 6. augusta 2023     3 minúty čítania

Koža na chladnúcom kakau, to veru odradí mnohých milovníkov tohto obľúbeného ranného nápoja. Ako zabrániť tomu, aby sa vytvorila?



Foto: Shutterstock

Aj chutné ranné kakao môže ostať “na ocot”, keď sa na ňom vytvorí koža z mliečnych proteínov. Deti ju jednoducho nemajú rady. A priznajme si, často ani my, dospelí. Ak sa otvorí téma koža na kakau, mnohí z nás so skrivenou tvárou hovoria o najhoršej spomienke z detstva.

Toto na kožu funguje

Poznáme však pár trikov, ktoré dokážu vytvoreniu kože na kakau zabrániť. Napríklad ak do horúceho kakaa alebo mlieka pridáte kocku ľadu, máte vyhraté.

Ak pripravujete kakao najprv nastudeno a až potom ho zohrievate, pomôže tiež, ak ešte v studenom mlieku či kakau dobre rozmiešate lyžičku cukru.



Foto: Shutterstock

V prípade, že ste nič z toho neurobili a kožka si preto tróni na teplom kakau, rýchlou záchranou je odstránenie pomocou papierovej kuchynskej utierky. Kožka sa ňu prilepí a mlieko či kakao zostanú čisté.

A čo platí na puding?

Predísť vytvoreniu kože viete aj pri príprave pudingu. Po dovarení ešte horúci puding poprášte práškovým cukrom. Môžete ho tiež potrieť kúskom masla a bez miešania ho nechajte vychladnúť. Takto “ošetrený” puding je nádherne hladký a bez problémov sa dá vyklopiť. Puding môžete zaliať tiež šťavou z ovocia a kožku na ňom určite neuvidíte.



Foto: Shutterstock

Povrch pudingu môžete pokryť aj potravinárskou fóliou, ktorú odstránite až po jeho vychladnutí. To sa hodí aj v prípade, ak puding chcete následne použiť na prípravu pudingového krému, ktorý tak bude bez nevzhľadných hrčiek.

Pozrite si náš videonávod, ako zabrániť vytvoreniu kože na uvarenom pudingu:


Zdroj: Televízia Varecha



ANKETA: Prekáža vám koža vytvorená na kakau?

50,8%



49,2%







Diskusia k článku

garanco
Po uvarení kakaa ho jednoducho preceďte do hrnčeka a dolejte trochou studeného mlieka ( niekoľkoročná skúsenosť) !
mijaita
Napíš za všechny, že fuj. Nemusí být fuj pro kazdeho preci! Také nemám ráda ryby, šílím z koriandru a fuj? Proč? Je mnoho těch, který, kteří to rádi!
Babička svařovala mléko a s dědou nám dělila škraloup, který jsme všichni meli rádi. A dodnes ho mám ráda stejně, jako na všem, kde se udělá.
Neuč se ho jíst, ale neříkejte fuj o ničem, co sám nemáš rád.
Přijde mi to vůči ostatním, nehezké.
redakcia
@mijaita (6.8.2023 18:02)

Dobrý deň, určite sme sa nechceli nikoho dotknúť, skôr sme mali namysli, že týmto citoslovcom často reagujú deti na niečo, čo nemajú rady. Ale chápeme, že titulok mohol niekomu prísť prisilný, tak sme ho upravili.
Prajeme pekný deň všetkým na Vareche :)
mijaita
@redakcia (7.8.2023 09:28)

Za reakci dekuji, nicmene jste se me nikterak nedotkli, jen jsem chtela na tento nesvar, rikat o jidle fuj, upozornt. Tak mi to vysvetlili doma, kdyz jsem to take zkusila a ja to ucím svoje deti. Ono je to celkem logicke. Preci kolik lidi prede mnou jí ryby a nebudu jim rikat preci fuj, co to jis? :-) A to mam co delat, kdyz ctu jak se lide cpou koriandrem. Nic horsiho snad ani neznam!! :-)






 



TOPlist